Författare sökes i Burlöv

Arbetstillfällena för författare är inte så många, sällan man finner en annons på arbetsförmedlingen eller i tidningen där en författare sökes. Naturligtvis kan författare arbeta som ledare för språkkurser eller korrekturläsare, om de även har sådana talanger, att man söker just en författare är dock sällsynt. Men i Burlövs kommun, där har man minsann sökt en författare. Så här såg annonsen ut:

Arbetsuppgifter Burlövs kommun kommer att arbeta med berättande inom ramen för skapande skola för årskurserna 4-9. Arbetet beräknas nå ca 41 klasser och 1040 elever.
Syftet är att nå högre måluppfyllelse för eleverna i kommunen, väcka deras läslust, fantasi och nyfikenhet att utforska språket. Du ska inspirera till att skriva egna texter enskilt eller/och i grupp. Via workshops ? föreläsningar etc ska du få eleverna att hitta sin egen röst i skrivandet.
I årskurserna 4-6 vill eleverna illustrera bilder till texter eventuellt så kallade ?Stafettberättelser?. Det hela skulle kunna utmynna i en bok eller utställning.
I årskurserna 7-9 önskar eleverna arbeta med novellskrivning. Där skulle vi vilja avsluta med en novelltävling. Vår ambition är att efter det kommande året ha väckt barn och ungdomars intresse för skrivandets möjligheter och utifrån det starta upp någon skrivklubb i kommunen.
Du kommer att få goda möjligheter att påverka och bidra med egna idéer och uppslag utifrån det som våra elever har önskat arbeta med under det kommande året.
Kvalifikationer Professionell författare dvs att du ska under de senaste tre åren huvudsakligen arbetat som författare samt ha verkat i etablerade sammanhang genom återkommande professionella engagemang.
Du måste vara flexibel, pedagogisk och ha lätt för att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Burlövs kommun strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Arbetstider och omfattning Visstidsanställning 6 månader eller längre Deltid 60-75% efter överenskommelse med start den 1/9 2013 tom den 30/5 2014.
Ersättning Fast lön Individuell lönesättning tillämpas. Skriv löneanspråk.

Ansökningstiden har gått ut och man fick, enligt tidningen Författaren, en hel del sökande. Hoppas det slår väl ut!


Det här inlägget postades i Blogg, Ditt och Datt på Måfå och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.