Föreningen arbetarskrivare har skrivartävling

Jag fann en trevlig kombination av stipendium och skrivartävling på Föreningen Arbetarskrivares sida på internet. Föreningen arbetarskrivare har en skrivartävling vars vinst är ett stipendium. Jag kommer på flera blivande författare i Lund som kan vara intresserade. Tävlingen är rolig även genom att man välkomnar olika typer av bidrag, från romanutdrag till dikter.

Passar inte denna tävling dig? Här finns fler!

Så här står det:

Föreningen Arbetarskrivare startades 1990 och har medlemmar över hela landet, allt från byrålådeskrivare till etablerade författare. Många av våra etablerade författare har sina rötter i arbetarrörelsen och fackförbund. Varje år beslutar årsmötet om ett tema som ska inspirera våra författare. 2014 års tema är Tusen bitar. Tidigare teman har bland annat varit Framsikt och Spängstoff.

Föreningen Arbetarskrivare delar sedan år 1995 ut ett litterärt stipendium till en lovande skribent som ännu inte kommit ut med någon egen bok.Priset kallades tidigare Fem Unga-stipendiet men heter numera Arbetarskrivares stipendium.Inriktningen är densamma: att belöna en icke etablerad författare för att inspirera till en fortsättning i föreningens anda. Det vill säga ett skrivande med utgångspunkt i arbetet med ett underifrånperspektiv och för att utveckla den svenska arbetarlitteraturen.

Priset är på 5000 kronor och delas ut på föreningens årsmöte. Om vinnaren inte är medlem i föreningen får den personen ett medlemskap under ett år som extra belöning. Bidragen kan vara noveller, dikter eller utdrag ur något större verk som inte varit publicerat tidigare. Det sammanlagda omfånget får inte överskrida 6 A4-sidor, med dubbelt radavstånd. Stipendiekommittén önskar texter som skildrar:Dagens samhälleArbetsliv ochSociala sammanhang. Obs! De som söker stipendiet måste vara anonyma när texterna sänds in. Namn och kontaktuppgifter bifogas i ett slutet kuvert, med titeln på utsidan, och får inte öppnas förrän vinnaren är utsedd.

Insända texter returneras ej. Meddelande om vem som har vunnit kommer att finnas på Arbetarskrivarnas hemsidawww.arbetarskrivare.se i slutet av mars, samt i medlemsutskicket. Priset delas inte ut om inget av de insända bidragen anses hålla tillräckligt hög kvalitet.Skicka ditt bidrag senast 15 januari 2015 till:Pelle Olsson, Bruksgatan 6, 360 72 Klavreström.


Det här inlägget postades i Noveller, Skrivartävlingar, Verser och dikter, lyrik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.