Fantastiknovelltävlingen

Från Ahrvid Engholms utskick:

FANTASTIKNOVELLTÄVLINGEN 2019

För 20:e gången utlyses här Fantastiknovelltävlingen – rimligen Sveriges därmed äldsta pågående författartävling! Som namnet antyder är den till för fiction, fantasy, skräck – det som kallas fantastik. Tävlingen stödjs av tidningen Skriva och förlagen Exilium, Wela Förlag, författaren Bertil Falk, samt Niki Loong Studio och Förlag – samt föreningen Novellmästarna därtill, ett sällskap ägnat att främja just novellkonsten. Se: http://www.novellmastarna.se/ Stöd våras stödjare!
Och sitt inte och pimpla! Greppa den nya flugan! Nappa på detta och var inte bakom flötet! Fiska noveller med nätet! Det är drag och full rulle, så följ vågen! Meta berättelser med alfabete på kroken! Spinn historier! Var en glad lax!
Tävlingsregler:

1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 1 september till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com. Använd rubriken ”Tävlingsbidrag”.

2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. (Genre får tolkas en smula generöst. Det bör finnas något ”fantastiskt” element.) Man får skicka flera bidrag. Maxlängd 50 000 tecken, inkl blanksteg och skiljetecken. Språk svenska.

3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.

4. Förstapris 999 kr. Andrapris 600 kr. Tredjepris 400 kr. De tre på prispallen erbjuds Novellmästarnas höstantologi och erhåller också en gratis årsprenumeration på tidningen Skriva! Därutöver kan juryn dela  ut hedersomnämnanden.

Tävlingen är djupt tacksam för stöd av tidningen Skriva http://tidningenskriva.se/, Wela Förlag http://www.welaforlag.se/ , författaren Bertil Falk http://zenzat.wordpress.com/ , Exilium Förlag http://exiliumforlag.se/ samt Niki Loong Studio och Förlag http://www.nikiloong.com.
(Kanske vill fler supporta? Kontakta admin nedan om du har idéer, pengar, prylar eller annat över! Fantastiknovelltävlingen ordnas ideellt.)
SKRIVA som är huvudarrangör har drivit tävlingen sedan år 2000, och är den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. SKRIVA-listan behandlar skrivande, fantastik, litteratur, kultur, nyheter, evenemang, t o m vetenskap. Posta och diskutera gärna alster eller chatta om det mesta. För att ansluta maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.

–Ahrvid Engholm
Tävlingsadministratör


Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fantastiknovelltävlingen

 1. Pingback: Skrivartävlingar, antologier och stipedium –– SkrivarSidan.nu

 2. Linnéa skriver:

  Finns det någon åldersgräns för att vara med och tävla?

 3. Eva Ullerud skriver:

  Inte vad jag vet. Ahrvid (ahrvid@hotmail.com) kan säkert svara mer, han är en av arrangörerna.

  Lycka till!

 4. Ulla skriver:

  Hej! Jag är lite förvirrad på punkt 1. Går det inte att bifoga filer? Eller bara Word-filer? Och om man har en novell på Word, hur ändrar man den till ASCII?

  Tusen tack!

 5. Eva Ullerud skriver:

  Ulla: Min gissning är att du ska klistra in novellen i mejlet som text (kopiera-klistra in) MEN det är en gissning. Jag är alltså inte arrangör av tävlingen utan vidarebefordrar bara tipset. För att få ett riktigt svar får du kontakta arrangören. Förslagsvis mejlar du ahrvid@hotmail.com, honom är det ordning och reda på och han svarar nog snabbt.

  Lycka till i tävlingen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.