En värld skapas

En värld skapas just nu. I mitt huvud och anteckningsbok. Dygnet runt. Några ledtrådar kanske dagens researchande kan ge: samer, häxprocesser, Norrland i slutet av 1600-talet, husbyggnation och boken Historia om de nordiska folken (verkar vara en serie på 4, tjocka) av Olaus Magnus. Det är bland annat alla sagoväsen som fanns förr jag är ute efter.

Detta behövs för min berättelsens ”bakland”. Jag måste ju veta världens historia. Inte denna världen utan den fantasyvärld som just nu håller på att skapa sig. En ledtråd till: kalorier. (hehe, grunna på den!) Men berättelsen utspelas i nutid så jag får tänka vad som hänt under över 300 år i min värld.

historia-om-de-nordiska-folken

Detta är för kursen förstås, den i fantasyskrivande. Där har jag nu blivit grupp-placerad (trollkarlshatten på Linnéuniversitetet har varit i farten) och min grupp heter Acererak. En trollkarl som förekommer i rollspel. Rollspel väl inte riktigt som min grej men det är då jag tänker på hatten, den vet säkert vad jag behöver lära mig och passar in. Vår grupp har som handledare Cecilia Trenter, docent i historia som även gett ut fantasyromanen Tecknaren (del ett i en serie). Jag testläste en bit och konstaterade att denna historielärare även kan skriva både bra och spännande, ett klart föredöme.

Det är spännande att få vara med när en värld skapas. Är man gudinna om man är kvinna och skapar världar tro? Det har jag helt nyligen blivit utsedd till på annat fantasyhåll men mer därom en annan gång. Kanske.

Kurslitteraturen är som alltid intressant. Nu läser jag ”Ett trollspö på katedern” och där finns minsann ett kapitel om vännen Kim M Kimselius! Sånt är alltid glädjande.

Samtidigt skriver jag förstås vidare på berättelsen om Lauritz och även i ”Kreativt skrivande” har vi fått såväl grupp som en egen ”fröken”.

 


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck, Utbildningar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En värld skapas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.