Dagens novelltävlingstips

Efter en tids stiltje har det trillat in novelltävlingar på löpande band de senaste dagarna. Här nedan ser du dagens novelltävlingstips och på listan ser du de tidigare.

Bor du i Halland så startar en novelltävling för dig 1/2! Sedan har du drygt en månad på dig att lämna in bidrag. Utanförskap är temat och det är Hallands Nyheter som arrangerar.

Så här står det på deras inlägg:

  • Temat är utanförskap – ett ämne som berör och upprör
  • Mejla din text till novellen@hn.se under perioden 1 februari – 4 mars. Om du är yngre än 20 år döper du mejlet till novellenUNG, har du fyllt 20 år döper du det till novellenVUXEN. Glöm inte att ange namn, personnummer, telefonnummer och din fullständiga adress.
  • Texten får inte vara längre än 5 000 tecken, inklusive blanksteg.
  • För att vara med och tävla ska du vara folkbokförd i Halland.
  • En jury utser sex vinnare, tre i UNG-klassen och tre i VUXEN-klassen. Priserna är presentkort i en bokhandel. Förstapristagarna i respektive klass får 1 000 kronor vardera, andrapristagarna 300 kronor och tredjepristagarna 200 kronor.

24 mars kan man läsa vilka som vunnit och sedan publiceras också förstapristagarnas noveller. Mer om tävlingen, regler och vilka som ingår i juryn kan du läsa på HN:s sida.

Det här inlägget postades i Noveller, Skrivartävlingar, Tävlingar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.