Barn och ungdomsboksförfattarnas Julsaga – för Musikhjälpen

Barn-och ungdomsförfattarnas julsaga

Barn-och ungdomsboksförfattarnas julsaga

Så har då Sveriges Författarförbunds bidrag till årets Musikhjälpen blivit sålt till högstbjudande på auktion och vi, medlemmarna i BUS, kan börja vårt stafettskrivande. Boken är Barn och Ungdomsboksförfattarnas Julsaga och den kommer bara att finnas i ett enda originalexemplar.

Boken gick för 17.400 efter 129 bud! På musikhjälpens sida kan man se att det är väldigt, väldigt mycket. Min länkning funkar fortfarande inte så jag skriver länken här istället: http://musikhjalpen.tradera.com/Avslutade%20auktioner

Det var mycket roligt att höra att boken inbringat en hel del pengar till Musikhjälpen, som i år går till att rädda livet på blivande och nyblivna mödrar: alla har rätt att överleva sin graviditet. Ofta flickor som själva är barn men som föder barn med stor risk för sitt liv.

Instruktionerna har också kommit och vi ska skriva och gärna illustrera 1-4 sidor vardera. Det känns roligt och hedrande att få vara med om detta uppdraget.

Så här stod det på Tradera:

En unik klenod som kan komma till glädje för familjen nu och för framtida generationer.

En handskriven julsaga kommer att skickas land och rike runt för att bli både skriven och illustrerad, där även köparen spelar en viktig roll i berättelsen. Ingår gör även en lång tid av spänningsfylld väntan eftersom det kommer att ta en stund för boken att nå alla medförfattare, som kommer att fylla cirka en sida var. Men den som väntar på något gott…

Medverkar gör bland annat: Ulf Stark, Niklas Krogh, Jenny Jägerfeld, Lin Hallberg, Katarina von Bredow, Stefan Casta, Sören Olsson, Mårten Melin, Ingrid Olsson, Mårten Sandén, Mats Wänblad, Petrus Dahlin, Kerstin Lundberg-Hahn mfl.

Stöd oss i kampen för att alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet
Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som anordnas i samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Under parollen ”Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet” lyfter Musikhjälpen fram en undangömd humanitär katastrof. Denna auktion sker till förmån för Musikhjälpen och hela beloppet går oavkortat till Radiohjälpens insamlingskonto PG 90 1950-6. Tradera efterskänker alla avgifter.


Det här inlägget postades i Författa och marknadsföra, Hjälpa andra, Medlemskap och föreningar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.