Julklappsförslag

Sladdmärkning

Sladdmärkning

Snart är det jul, min favorittid på året.

  • Har du en vän som skriver eller i vart fall använder en dator och har en massa sladdar?
  • Har du ont om pengar?
  • Är det snart födelsedag eller jul?

Då ska jag vidarebefordra ett smart julklappsförslag här! Det är, som vi säger i Tomtekretsar, Elfmade. Alltså gjort av tomtens små medhjälpare, elfs. Jaja, Tomten har verkstad i USA också. Vad trodde du, att allt gjordes i Lappland? Han har faktiskt medarbetare över hela världen. Det är mycket fint att vara medarbetare till Tomten. Resten av året hade det kanske hetat selfmade men till jul är det faktiskt elfmade, så nu vet du det också.

Du är kanske bekant med problemet när man har massor av sladdar i ett uttag och skall sätta i en sladd till; vilken ska man dra ut? Man vill inte ta fel, det kan ha hiskeliga konsekvenser.

Då är detta den enkla och geniala lösningen: märk upp dem med de små plastgrejerna som håller ihop brödpaketen! Man skriver på plastlappen vart sladden går (datorn, lampan, skrivaren etc) och sen sätter man den på sladden.

Julklappsförslaget är världens minsta och sötaste paket innehållande små plastlappar med text. Man får börja spara från bördpaketen i tid innan jul.

Lösningar på tekniska problem kan vara smarta utan att vara vare sig komplicerade eller dyra och det är de enkla lösningarna som är bäst. Som gemet.

 

 

 

 

 

 


Det här inlägget postades i Ditt och Datt på Måfå, Teknik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Julklappsförslag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.