Att tala med katter

Nu är det dags för hemtenta på kursen ”Katters personlighet och kommunikation” vid Linköpings universitet. På distans, givetvis. Var lär man sig bäst att tala med katter om inte tillsammans med dem?

Jag har märkt att universitetskurser är vanebildande. Det började för min del på allvar med Lunds Universitets Författarskola, LUFS, för åtta år sedan och sen dess har begäret bara växt. Efter kandidatexamen i Lund blev det magister i både Lund och på Linnéuniversitetet. De följdes av kurser i litteratur och skrivande vid universiteten i Malmö, Jönköping, Dalarna, Stockholm, Umeå, Luleå, Göteborg och Sundsvall. På Linnéuniversitetet har jag frossat i Kriminalromanen, Bilderboken, Barn och ungdomslitteratur, Att skriva fantasy, Litteratur och genus, Att skriva kritik och essäistik och i höstas Det förflutna och fiktion. Det blev utsvävningar: vikingarnas språk (om man någon gång vill skriva eller läsa runor). Och nu då ett steg till: utom-mänskliga språk. Inte första steget på den vägen i och för sig, jag har tidigare läst Moraliska djur vid högskolan i Dalarna.

Kanske behövs inte kursen för att kunna konversera med familjens fyra kissar. Sextio år med katter och andra djur verkar ha vässat mina sinnen. Trots att hörseln blivit sämre med åren förstår jag numera betydligt bättre vad de säger. Kanske är empati det ”sinne” som ökar med åldern? Mest förbluffande är att inse hur väl de andra djuren förstår oss. Och varför inte. Om man flyttat till Kina och bott där ett helt liv skulle man nog förstå kinesiska även om man aldrig hört ett ord innan man kom dit. Katterna behöver definitivt inte kursen. Men jag knagglar vidare. Det är på sluttampen nu och med VG på bägge de tidigare uppgifterna så vill jag inte sjunka till G eller kanske rentav U.

Blir du nyfiken på kursen? Ansökningsperioden till höstens kurser är avslutad men denna kurs kommer att öppnas igen 16/7 för sen anmälan så det finns en chans! Den ges både på campus och på distans. Vill du tala med katter så klicka här.

Dags att sluta blogga och börja läsa.!

Men först ett par boktips för dig som också vill kunna tala med katter:

https://www.adlibris.com/se/bok/kattens-hemliga-sprak-lar-dig-att-forsta-och-kommunicera-med-din-katt-9789137152837
https://www.adlibris.com/se/bok/hur-tanker-din-katt-9789178870066?campaignId=f47958d8-f226-4378-84ae-6b79c1b3fc78

Här är ett av mina allra första egna alster: Vitt och kallt, sa Bonnie katt.

Lilla kattmoster Lundqvist och Suko läser om Bonnie
Lilla kattmoster Lundqvist och Suko läser om Bonnie

Det här inlägget postades i Djur, Utbildningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.