Köp inte tröjor av angora i julklapp!

Idag är det pälsfria fredagen. Det är också dags att  handla julklappar. Hög tid att se upp!

Det finns fruktansvärt djurplågeri som döljs bakom gosiga kläder i vanliga, svenska butiker. Vet du hur angoraullen ”skördas”? Den kommer från kaniner. Den klipps inte. Den tas inte tillvara när de avlivats.

Nej, pälsen slits av de levande, obedövade, skrikande kaninerna!

Inte en gång. Den får växa ut igen och slits av igen. Tänk dig att någon sliter av dig håret. Inte bara på huvudet utan över hela kroppen.

Därför: KÖP INTE NÅGRA GOSIGA PLAGG AV ANGORA! Det är en fruktansvärd julklapp att ge bort.

 

Bidra inte till djurplågeri: Köp ingen angoraull

En ny film från djurrättsorganisationen PETA visar hur kaniner utsätts för ett fruktansvärt lidande i Kina för att deras päls ska säljas som angoraull.

Djurens Rätt uppmanar konsumenter och handlare i Sverige att bojkotta angoraull.

PETA-filmen avslöjar ett hänsynslöst utnyttjande av kaninerna. Pälsen slits bort för hand från kaninerna, så att de skriker av smärta. Något som kaniner bara gör i extrema situationer. Sedan lämnas de ensamma och chockade i små kala burar, tills pälsen vuxit ut igen tre månader senare. Då slits pälsen av igen.

Angorakläder som säljs i Sverige kan komma från kaniner som behandlats på det här sättet. Det är oerhört svårt att veta vad som döljer sig bakom eventuella märkningar. Djurens Rätt uppmanar därför svenska konsumenter att inte köpa någon angoraull alls.

Jag tycker personligen att man alla dagar enbart bör vara iförd sin egen hud och päls, inte andras. ”Hands off my coat” stod det på de T-shirts jag bar på i slutet av 1970-talet. Var och en har rätt till sin egen hud.

 

 


Det här inlägget postades i Ditt och Datt på Måfå, Djur och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Köp inte tröjor av angora i julklapp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.