Veckotidningsnoveller

Jag skriver ibland noveller till Hemmets Veckotidning. Den senaste heter Den bästa födelsedagen och var publicerad i nummer 34, 16 augusti.

Den bästa födelsedagen

Den bästa födelsedagen

Det är roligt att skriva i olika genrer. Det genrerna har gemensamt är att de har krav, även om kraven kan vara helt olika. I en veckotidningsnovell får man till exempel inte fladdra iväg i långa passager som målar upp känslor och stämningar. När man läser en veckotidning har man inte samma tålamod som när man läser en roman och om det inte inträffar något hyfsat snabbt bläddrar man vidare. Det är nog så svårt att skära bort det mesta av texten. Samtidigt ska texten vara stilistiskt bra, adjektivsjuka och annat som inte ska förekomma i bokmanus får inte heller nästla sig in här. Som skrivande person känns det nyttigt att skriva texter som uppfyller skilda genrers önskningar. Just denna, veckotidningsnoveller, behandlades inte vid LUFS men Jenny Bäfving har en utmärkt korrespondenskurs i genren.

Jenny ägnar sig inte bara åt veckotidningsnoveller och det gör ju inte jag heller. Nu varvas Andra världskriget med fantasy för min del. Men visst piggar det upp när man öppnar tidningen och ser vilken illustration HV valt att ge den senaste novellen. Denna gång var det ett dansande par. Det känns som ett extra plus att någon tagit sig tid att hitta en passande bild till min text, man sträcker på sig och orkar skriva lite till på romanen. Tack för det HV och tack ni som läser mina noveller!


Det här inlägget postades i Noveller och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Veckotidningsnoveller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.