Världens Längsta Bokbord

På sidan Tipslista över bokmässor finns de mässor jag efter hand hittar eller får in tips på. En av de mässor som brukar äga rum i slutet av sommaren är Världens Längsta Bokbord i Stockholm, numera kort och gott kallad Bokbordet. En läsare på FB frågade om vilket datum Världens Längsta Bokbord kommer att vara 2023 och jag lovade kolla med arrangörerna.

Idag kom svaret. Tyvärr kan den tidigare sponsorn, Folkets Hus, inte längre ställa upp. Man letar nu efter nya sponsorer till Världens Längsta Bokbord. Om man inte hittar några är risken att det inte blir något bokbord i år. Något datum finns därför inte.

Förra året firade Bokbordet 30 år. Så här stod det på hemsidan för Stockholms Kulturfestival:

Världens längsta bokbord

Äntligen är Bokbordet Stockholm tillbaka med sin slingrande kilometerlånga bokmarknad!
Här hittar du litteratur i mängder med författarprogram samt den nystartade ungdomsdelen Fantastik-scenen. Till den långa raden av bokmarknader är alla bokälskare välkomna att anmäla sig, från små och stora bokförlag, antikvariat, organisationer till privatpersoner.

Den folkkära traditionen med en gigantisk bokfest i Stockholms centrum fyller 30 år. Evenemangets hjärta är de kulturhistoriska områdena i kvarteren runt Norra Latin, Centralbadets trädgård och längs Drottninggatan ner till Sergels torg. Bland de medverkande under dagen märks bland andra författaren, poeten och samhällsdebattören Göran Greider, samt årets mycket uppmärksammade ALMA-pristagare Eva Lindström, liksom kritikerrosade Pascal Engman, Åsa Erlandsson och Jan Malmborgs bok ”Trubbel-berättelsen om Olle Adolphson”. Naturligtvis tar vi oss också an årets ”Stockholm läser”-bok, Huset vid Flon av Kjell Johansson.

Vänner till festivalen är en samlingskategori för aktiviteter som sker utanför Kulturfestivalens egna områden och program.

***
Vi håller naturligtvis tummarna för att nya sponsorer ska hittas så att Världens längsta bokbord kan leva upp till sitt namn båderäknat i meter och i år.


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.