Tipssidan fyller åtta år!

2014 la jag för första gången upp Tips om pågående novelltävlingar och skrivartävlingar på min hemsida. Den blev genast en succé: antalet visningar av min hemsida (som då var två år gammal) ökade omgående med flera tusen per månad! Tiden har gått snabbt – Tipssidan fyller åtta år idag.

Från början var det ett eget behov jag tillgodosåg med sidan eftersom jag själv deltog i många skrivartävlingar. Det var jag förstås inte ensam om och insåg snart att jag borde dela med mig av fynden till alla skrivande kollegor runtom i landet. Men att den skulle bli så uppskattad hade jag inte kunnat drömma om. Det värmer varje gång jag får höra att den hjälpt någon annan.

Att göra den har krävt en del arbete. Den har uppdaterats närmare 1.000 gånger! Oftast med samtidigt tillägg av flera nya tävlingar.

I flera år dammsög jag internet löpande i sökandet efter skrivartävlingar men på senare år har jag fått hjälp. Sidan har blivit så känd att flera förlag, bibliotek etc hör av sig när de ordnar en skrivartävling och frågar om jag kan lägga till den på listan. Det gör jag förstås med glädje.

Jag har också fått hjälp av författarkollegorna Pär Dunge och Lis Lovén, som mailar många tips. Det är jag outsägligt tacksam för – det har gjort att jag kan omvandla en del av ”söktiden” till skrivtid. Lis såväl skriver som översätter dikter och har till och med har fått stipendium av kungahuset. Pär skriver noveller med överraskande slut, som finns publicerade på Dast.nu och Poeter.se, men även dikter.

Jag har valt att ta med alla typer av skrivartävlingar på sidan. Dels skriver jag själv i flera genrer och dels hoppas jag att ni som söker på sidan kan hitta något nytt och spännande. Att testa en ny genre kan ge nytt flyt i skrivandet. Även internationella tävlingar får vara med, till största delen de som är gratis att delta i.

Efter hand har nya tipssidor lagts till. Förlagssidan, som kom till för att jag själv hade behov av en lathund, uppdateras löpande. Utbildningssidan, för att jag tycker att det finns så många bra skrivarutbildningar som fler kan få glädje av.

Skrivarsidan
Ett sparat och kärt minne: från den gång jag blev etta i Skrivarsidans novelltävling. Det var en stor uppmuntran som gav mod att skriva vidare.

Senaste idén är en lista över bokmässor, stora och små, runtom i landet. Har du tips om såna så tar jag tacksamt emot!

Jag hoppas du fått och får glädje av tipssidan. Kanske möts vi i en skrivartävling framöver?


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tipssidan fyller åtta år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.