Swedish zombie

Skriver du skräck? Då kan detta vara någonting för dig:

(pst: om du inte skriver skräck kan du hitta tips här)

Swedish Zombie tar nu emot novellmanus för utgivning i e-format (e-noveller). Vi söker texter som är något utöver det vanliga. Rysare, skräck eller mörk science fiction som står på egna ben och som kommer lämna läsaren med en känsla av att ha fått en kall kyss i mörkret eller ett överraskande slag i solar plexus.

Vi tar helst emot manus i formatet .pdf Längd: Lagom Intresserad? Mejla din novell/noveller till novell@swedishzombie.se Ersättning utgår i form av royalty

Swedish Zombie finns både på facebook och egen hemsida. Det började som en bok- och skräckblogg men har utvecklats till ett förlag. Förlagets första titel publiceras våren 2015. På sajten presenteras även andra samarbeten och projekt som drivs av Jonny Berg och Erik Horned.

Behöver du veta mer om skräck? Bor du i Stockholm? Då har du en vecka på dig! På Hallwylska museet pågår till 1/3 nämligen utställningen:

Skräck och skrock

det ockulta sekelskiftet 1900

Sekelgamla myter väcks till nytt liv på Hallwylska museet. Den uråldriga vampyren har åter klivit fram ur nattens skuggor, den bestialiske varulven ylar mot fullmånen och medier förmedlar budskap från andra sidan. Sedan urminnes tider har både vuxna och barn roats, fascinerats och skrämts av det övernaturliga. Vi ser det i tv-tablåer, på filmduken och i litteraturens bästsäljarlistor.

Hallwylska museet utforskar ständigt tiden kring sekelskiftet 1900, nu är det dags för epokens ockulta sida!

Kliv in i en annan dimension

I utställningen Skräck och skrock kliver du rakt in i det ockulta sekelskiftet 1900! Under en spännande och kanske skrämmande vandring kan du utforska sekelskiftets ockulta världsbild, såväl folklorens myter, vetenskaplig forskning, som ren kittlande skräck. Vad fick dåtidens läsare att se sig om en extra gång innan de släckte lampan?

Spökenas guldålder

Röntgenstrålning, radioaktivitet och radiovågor. Alla är de osynliga företeelser som verkar i vår värld. På tiden för dessa upptäckter var det naturligt att fråga sig vad mer som fanns. Vilka inflytanden står vi under? Kan den nya vetenskapen hjälpa oss att upptäcka det vi tidigare bara anat? Kan den fånga röster från andra sidan? Och kan den förklara dem?

skräck - conan doyle

skräck – conan doyle

Runt sekelskiftet 1900 var intresset för det ockulta om möjligt ännu större än idag. I de fina salongerna sökte man kontakt med andevärlden genom seanser. Författare och konstnärer utforskade det övernaturliga och vetenskapsmännen tog hjälp av nya, tekniska uppfinningar för att undersöka fenomen som telepati och astralresor. Sir Arthur Conan Doyle, makarna Curie och Sigmund Freud var några berömdheter som utforskade det okända. Industrialiseringens tidevarv blev också spökenas guldålder!

”Ratschi Ka rutschi dadel um dei” I Hallwylska museets samlingar finns tecken på att även Wilhelmina von Hallwyl, museets grundare, kan ha intresserat sig för ockultismen. I arkiven hittar vi trollformeln ”Ratschi Ka rutschi dadel um dei” och diagrammet och spådomssystemet ”Oraculum Germanicum”.


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.