Genrer

Det har blivit många genrer för min del det senaste året. Noveller, roman, deckare, kärlek, feelgood, sagor för små barn, för större barn, rimmat och orimmat, dikter, spöken, skräck, Science fiction, steam punk och säkert några till som jag inte minns på rak arm.

Alla känns viktiga och roliga. Att bara skriva i en genre skulle vara som att bara få ärter på tallriken till middag. Eller BARA sås. Eller BARA potatis. Att skriva i olika genrer känns enormt utvecklande. Som om man lär känna en genre bättre genom att bekanta sig med en annan. Och så är det kanske, om man smakar på såsen så kan man bättre definiera ärterna som gröna, runda och inte flytande.

Jag har ständigt flera projekt på gång. Just nu är det romanen, som är i slutfasen, den essäliknande uppsatsen till LUFS, uppstart av ny barnbok med Torsten Larsson, steam punk till Whip Medias antologi, en rysare (den första för mig i den genren).

Väntar också på utfallet av flera insända alster, till förlag och till skrivartävlingar. Det senaste postade jag igår.

Det känns som lättare och lättare att skriva ju mer jag skriver. Går nästan av sig själv numera. Det är en underbar känsla som jag hoppas tänker stanna kvar länge.

Det här inlägget postades i #Blogg52, Barnböcker, Deckare, Fantasy/Science fiction/Skräck och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Genrer

 1. Pernilla skriver:

  var roligt att få prova skriva på helt olika sätt. Jag tror som du säger att man lär sig något av det.

 2. Anna Helgesson skriver:

  Heja! Jag har precis börjat att lyssna på författarpodden och där rekommenderar de att hålla sig till en genre om man vill lyckas i denna värld av skrivande. Kanske gäller bestsellers. Och det vill man ju inte skriva …

 3. Anna Helgesson skriver:

  Heja! Jag har precis börjat att lyssna på författarpodden och där rekommenderar de att hålla sig till en genre om man vill lyckas i denna värld av skrivande. Kanske gäller bestsellers. Och det vill man ju inte skriva …

  • Eva Ullerud skriver:

   Hehe, jo det vill man väl i och för sig … Men många författare som lyckats har skrivit i mer än en grenre, dock har de kanske bara slagit igenom i en enda. Gör man det så har man väl sannolikt fullt upp i den därefter. Annars finns ju alltid pseudonymer 🙂

 4. Anna Helgesson skriver:

  Går visst inte att publicera hela kommentaren …

 5. John Nixon skriver:

  Det är sant som Anna skriver, att man ofta rekommenderas att hålla sig till en genre, men jag känner som dig Eva. Det ger mer att skriva i flera, särskilt som man lära sig olika uttryckssätt. Sen är genre också en ganska modern uppfinning. Håller på att läsa en bok om ”Historical Fiction” där författarna (försöker) bevisar att all fiktion är egentligen historiska. Kanske kommer en recension senare på Blogg52. 🙂

  • Eva Ullerud skriver:

   Ja, visst är det väl så, att det är ett modernt påfund! Det är väl mycket som styckas upp och stoppas i fack efter hand. Tänker på forna tiders konstnärer/uppfinnare/författare/forskare. Historical fiction låter spännande, ser fram emot ev recension!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.