Genrer

Det har blivit många genrer för min del det senaste året. Noveller, roman, deckare, kärlek, feelgood, sagor för små barn, för större barn, rimmat och orimmat, dikter, spöken, skräck, Science fiction, steam punk och säkert några till som jag inte minns på rak arm.

Alla känns viktiga och roliga. Att bara skriva i en genre skulle vara som att bara få ärter på tallriken till middag. Eller BARA sås. Eller BARA potatis. Att skriva i olika genrer känns enormt utvecklande. Som om man lär känna en genre bättre genom att bekanta sig med en annan. Och så är det kanske, om man smakar på såsen så kan man bättre definiera ärterna som gröna, runda och inte flytande.

Jag har ständigt flera projekt på gång. Just nu är det romanen, som är i slutfasen, den essäliknande uppsatsen till LUFS, uppstart av ny barnbok med Torsten Larsson, steam punk till Whip Medias antologi, en rysare (den första för mig i den genren).

Väntar också på utfallet av flera insända alster, till förlag och till skrivartävlingar. Det senaste postade jag igår.

Det känns som lättare och lättare att skriva ju mer jag skriver. Går nästan av sig själv numera. Det är en underbar känsla som jag hoppas tänker stanna kvar länge.


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Genrer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.