Sveriges författarförbund ordnar litterär stödkväll för flyktingarna

 

Vi bjuder in till en litterär stödkväll för den akuta flyktingsituationen på Samos

Tisdagen den 20 oktober kl. 19.00 på Författarnas Hus, Drottninggatan 88 B i Stockholm.

Beate Grimsrud, Elisabeth Hjorth, Jasim Mohamed, Öppen scen
Vi är ett antal författare som har anknytning till Samos och Kulturhuset där och som gärna vill göra något konkret nu. Flyktingar anländer i tusental till Samos och andra grekiska öar och vi vill se till att de initiativ som redan startats får nya medel inför vintern som stundar.

ELISABETH HJORTH, författare, kritiker, teologie doktor, informerar och berättar mer om arbetet som pågår på Samos. Läs hennes artikel i DN.

JASIM MOHAMED, poet, läser egna dikter.
Läs också hans artikel i Upsala Nya Tidning.

BEATE GRIMSRUD läser ur sitt författarskap. Hennes senaste bok ”Evighetsbarnen” kommer att finnas till försäljning under kvällen. Här en av de senaste recensionerna i NRK.

Medverkande författare avstår arvode samtidigt som Skönlitterära sektionen skänker en summa till ”Friends of Samos” – alla som kommer för att lyssna får också möjlighet att skänka valfritt belopp.

Vin och tilltugg kommer att finnas till förmånligt pris under kvällen.

Vi vill också gärna gå vidare med succén från senaste årsmötet och bjuda in samtliga medlemmar till Öppen scen som avslutning på kvällen. Max fem personer. Först till kvarn! (Anmäl er till Lina Ekdahl: linaekdahl@gmail.com senast den 10 oktober)

Bjud gärna med vänner och bekanta, släkt och kollegor. Ni som har Facebook får gärna sprida eventet vidare där (vi skickar ut en inbjudan den vägen också) och anmäl gärna om ni kommer – antingen på FB eller till Susanne Steneros: ss@sff.info – så vi får en aning om hur mycket dryck vi ska köpa in.

Alla pengar som kommer in går oavkortat till ”Friends of Samos” och de direktkontakter vi har där.

Det går att betala med kontokort, med swish eller kontant.

Ni som inte har möjlighet att komma, men som vill bidra ändå, får gärna sätta in pengar:
Bank: SEB
Konto: 5368 33 771 00
Swish: 0725484358
(insamlingsansvarig Elisabeth Hjorth)

 

VARMT VÄLKOMNA!

hälsar Skönlitterära sektionen

 

Sveriges Författarförbund har, sedan 1893, arbetat med ekonomiska, juridiska och sociala frågor som rör det litterära yrkesutövandet. För närvarande har förbundet över 3 000 medlemmar. Författarförbundets uppgift är att tillvarata och bevaka medlemmarnas ekonomiska och ideella intressen, men också att erbjuda en plattform för brett och internationellt utbyte av erfarenheter mellan författare och översättare. Målet är en stark och sammanhållen yrkesgrupp som tillsammans kan arbeta för att stärka författarnas och översättarnas rättigheter.

Det här inlägget postades i Hjälpa andra, Medlemskap och föreningar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.