Sveriges Författarförbund demonstrerar för folket i Belarus

I morgon klockan 12 demonstrerar Sveriges Författarförbund tillsammans med Svenska Pen, Reportrar utan gränser, Journalistförbundet med flera på Sergels Torg i Stockholm mot diktaturen i Belarus. Jag önskar jag kunnat delta. Informationen från vår ordförande:

Demonstration för Belarus

På söndag, den 8 augusti, har det gått ett år sedan det manipulerade val som inledde protestvågen i Belarus. Sveriges Författarförbund med flera organisationer vill markera solidaritet med det belarusiska folkets strävan efter demokrati, rättsstat och yttrandefrihet och protestera mot den brutala repression som regimen i landet riktar mot det egna folket. Det gör vi genom att på söndag hänga den belarusiska flaggan från Författarförbundets balkong – och genom att samma dag demonstrera.

Samling kl 12.00 på Sergels torg. Det finns tillstånd för hela 500 personer i demonstrationen. Talen och protesterna fortsätter fram till ca kl 14.00. Vi ber alla med flaggor, banderoller och plakat att ställa sig på den breda trappan mot Drottninggatan så att budskapen syns. Vi ber er också att följa instruktionerna från arrangörernas egna ordningsvakter i gula västar.

Som förbundsmedlem får du gärna ställa dig vid Författarförbundets banderoll. Vi vill också uppmana alla som kan och vill att ta foton att sprida på sociala medier.

Arrangörer: Svenska Pen, Reportrar utan gränser, Sveriges Författarförbund, Journalistförbundet, Olof Palme International Center och Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter.


Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.