Solveig von Schoultz-tävlingen 2015

Är du finländsk medborgare, över 30 år, tidigare inte publicerad på förlag och skriver noveller? Då kan Solveig von Schoultz-tävlingen vara något för dig för dig.

Annars har du fler tips här.

Solveig von Schoultz-tävlingen 2015

Svenska folkskolans vänner utlyser Solveig von Schoultz-tävlingen 2015. Syftet med tävlingen är att främja intresset för skönlitterärt författarskap. Tävlingen är öppen för personer som vid tävlingstidens utgång har fyllt 30 år. Ett första pris om 5 000 euro, ett andra pris om 3 000 euro och ett tredje pris om 2 000 euro delas ut. Svenska folkskolans vänner förbehåller sig den första publiceringsrätten till de prisbelönade tävlingsbidragen.

2015 års tävling gäller noveller. Ämnesvalet är fritt och manuskriptet får omfatta högst 25 000 tecken (inklusive mellanslag).

En förutsättning för deltagande är att novellen är skriven på svenska, och att författaren inte tidigare har publicerat sig i skönlitterär bokform på förlag. Författaren skall vara finländsk medborgare och får sända in endast ett bidrag till tävlingen. Man får inte delta i tävlingen om man tidigare erhållit ett penningpris i samma litterära tävling.

Pappersmanuskripten sänds till Svenska folkskolans vänner, PB 198, 00121 Helsingfors.

Du kan också skicka in ditt bidrag per epost på tavlingar@sfv.fi.

Märk din försändelse ”Solveig von Schoultz-tävlingen 2015”.

Tävlingen sker anonymt. Alla manuskript skall därför ha pseudonym och födelseår. Manuset skall ha sidnumrering, och pseudonymen skall synas på varje sida. Pappersmanuskripten skall vara utskrivna på enkel sida.

Viktigt: Bifoga i ett separat, slutet kuvert följande personuppgifter: Namn, personnummer, fullständig adress, telefonnummer och e-post. Skriv på kuvertet endast din pseudonym.

Om du skickar in bidraget per e-post, bifoga personuppgifterna i e-posten. En betrodd person på SFV:s kansli separerar dina riktiga personuppgifter från din pseudonym, och förmedlar endast tävlingsbidraget anonymt till juryn.

Manuskripten returneras inte. Författarna skall själva se till att ha egna kopior och säkerhetskopior.

Tävlingstiden utgår den 19 april 2015 kl. 24 (poststämpel godkänns för pappersmanusen).

Endast prisvinnarna och eventuella mottagare av hedersomnämnanden meddelas om tävlingsutgången i mitten av augusti. Prisutdelning och publicering av vinnarnamnen sker i början av september 2015.

Frågor: kontakta kanslichefens assistent Camilla Nordblad, tel. 045-1210 864, camilla.nordblad@sfv.fi.

Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.