Skrivarkurs på distans

Idag postade jag ansökningspappren för skrivarkurs på distansÖsterlens Folkhögskola. Det var minsann inte bara att anmäla sig och betala. Kopia av alla betyg från skolor, anställningar och kurser. Två referenser. Skrivprov på en A4. Personligt brev. Anställningsintyg. Det är en hel del för en skrivarkurs, i synnerhet när den är på distans.

Men den verkar mycket bra, kostar ingenting, mycket vägledning. Jag är övertygad om att den är värd allt arbete. Nu hoppas jag bara att jag kommer in också.

Lite gullig att kryssa i om man vill ha CSN-bidrag eller ej. Inte för det spelar någon större roll vad jag kryssar, dels har jag redan lön och dels är jag för gammal.

Fast jag kan tycka det är lite märkligt att denna kursen är bidragsberättigad. Den är ju vad den heter: skrivarkurs på distans. En gång i veckan får man ett arbete och varje vecka skall det sändas in och man skall kommentera varandras arbeten. Inte precis ett heltidsjobb.

Men det är en arbetsform som passar mig perfekt. Så har jag arbetat nu i de tre terminerna hos Lisa med Studiefrämjandets skrivarkurs på distans. Det jag kommer att sakna är förstås Lisa, Anna och Ulrika. Deras fina kommentarer och underbara texter. Kan ni inte följa med?!

Det här inlägget postades i Blogg, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skrivarkurs på distans

  1. Katrine Hamori skriver:

    Hej
    Det är roligt att läsa att du vill söka till Österlens folkhögskolas skrivarkurs på distans. Jag kan absolut hålla med dig om att det verkar överflödigt att skicka med alla de där intygen eftersom kursen ju är helt på distans. Det behövs alltså inte, men blanketten gäller för alla andra kurser också och till dem måste man skicka alla betyg och intyg.
    Jag vill också svara den som skrivit om vår skrivarkurs i ett tidigare inlägg – det är så att man själv ska ställa frågor och vi svarar garanterat på alla frågor som kommer in. Det var ju trist att du ( vem du nu är) blev så besviken – faktum är att det är första gången jag fått klagomål. Alla som gått kursen har varit mycket positiva i sina utvärderingar. Du får gärna höra av dig till mig.
    Katrine Hamori kursansvarig Österlens folkhögskola Skrivarkursen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.