Skrivarkurs på distans

Idag postade jag ansökningspappren för skrivarkurs på distansÖsterlens Folkhögskola. Det var minsann inte bara att anmäla sig och betala. Kopia av alla betyg från skolor, anställningar och kurser. Två referenser. Skrivprov på en A4. Personligt brev. Anställningsintyg. Det är en hel del för en skrivarkurs, i synnerhet när den är på distans.

Men den verkar mycket bra, kostar ingenting, mycket vägledning. Jag är övertygad om att den är värd allt arbete. Nu hoppas jag bara att jag kommer in också.

Lite gullig att kryssa i om man vill ha CSN-bidrag eller ej. Inte för det spelar någon större roll vad jag kryssar, dels har jag redan lön och dels är jag för gammal.

Fast jag kan tycka det är lite märkligt att denna kursen är bidragsberättigad. Den är ju vad den heter: skrivarkurs på distans. En gång i veckan får man ett arbete och varje vecka skall det sändas in och man skall kommentera varandras arbeten. Inte precis ett heltidsjobb.

Men det är en arbetsform som passar mig perfekt. Så har jag arbetat nu i de tre terminerna hos Lisa med Studiefrämjandets skrivarkurs på distans. Det jag kommer att sakna är förstås Lisa, Anna och Ulrika. Deras fina kommentarer och underbara texter. Kan ni inte följa med?!


Det här inlägget postades i Blogg, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skrivarkurs på distans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.