Skriv loss!

Det glädjer mig att Synskadades Riksförbund satsat på en skrivtävling för alla med nedsatt syn. Vinnaren blir publicerad och får möjlighet att delta i en skrivkurs på distans. Dessutom får samtliga deltagare respons av en skrivpedagog – en riktigt frikostig och väl genomtänkt gåva!

Så här står det på SRFs hemsida:

Skriv loss i tävlingen där alla är vinnare!

Sommarens stora tävling är här. Vi söker dig som har en synnedsättning, älskar att skriva och längtar efter att få respons av en professionell skrivpedagog.

Temat för skrivtävlingen är ledsagning – ett ämne som berör många inom SRF. Vad har du för relation till frågan? Vad tänker och känner du när du hör om ämnet? Alla tankar är välkomna och vi tar emot olika typer av texter – så som exempelvis dikter, noveller och debattartiklar.

Både du som medlem och icke medlem är välkommen att skriva om ledsagning så som DU associerar till det. Vi tar emot bidrag i svartskrift, punktskrift, intalat via röstmemo och handskrivet. Alla bidrag kommer att läsas och ges feedback av vår skrivpedagog. Det finns därmed en vinst för alla som är med! En jury kommer utifrån gestaltning, handling och miljö att utse en vinnare. 
Vinnarens text publiceras i oktobernumret av Perspektiv och får möjligheten att delta i en skrivarkurs på distans.

Är du med?

Deadline för att skicka in ditt bidrag är den 31 augusti. Max antal tecken är 5000 tecken, inklusive blanksteg, vilket motsvarar cirka 2 A4 sidor skrivet i Arial, med textstorlek 14. Uppläst eller intalat via röstmemo motsvarar 5000 tecken cirka 5 minuters taltid. Observera att vi tar emot ett bidrag per person.

Märk ditt bidrag med namn och kontaktuppgifter och skicka till kim.vestin@srf.nu eller med vanlig post till Synskadades Riksförbund, Att: Kim Vestin, 12288 Enskede. 
Genom att skicka in din text ger du SRF rätten att använda ditt verk. Du behåller rätten till din egen text och kan publicera den i andra sammanhang.

Vi ser fram emot ditt bidrag!

Skriv Loss är en del av SRF:s projekt Skapa Loss. Vi är övertygade om att det finns ett uttryck för alla!


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.