Retorik

Den kurslitteratur som går ett steg längre än att skriva och går in på hur man presenterar vad man skrivit har väckt mitt intresse. Som egenutgivare måste man kunna sälja sina alster och för att göra reklam behöver man kanske hålla föredrag, tex genom Författarcentrums Litteraturrunda.Litteraturrundan går av stapeln för andra året 2014. Då är det värdefullt att behärska retorik!Så när Unionen, fackföreningen, bjöd in till retorikkurs anmälde jag mig förstås. Det ska bli mycket spännande att höra vad de har att berätta ikväll! Så här stod det i inbjudan:

Retorik i praktiken – Elaine Eksvärd    Det är när pulsen plötsligt börjar slå snabbt när någon pratar. Det är när man kan lyssna på en person en hel dag och känna sig riktigt peppad. Personer som lyckas med det här snackar snyggt, och det finns vägar dit. Elaine Eksvärd är en av Sveriges mest anlitade retorikkonsulter och föreläsare. Hon ger verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det man har sagt och dessutom kommer tillbaka för att höra mer. Kroppsspråk, röstläge, mimik och minnesteknik är några av de ingredienser som behövs för att baka ihop en snygg kommunikation som varar. Kan du tala, så kan Elaine lära dig konsten att få folk att lyssna.


Det här inlägget postades i Ett eget företag, Författa och marknadsföra, Medlemskap och föreningar, Utbildningar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.