Protasslistan

Idag är det försöksdjurens dag. Tror du att de flesta djurförsök syftar till att lösa cancerns gåta? Tror du att man inte använder plågsamma djurförsök om det finns bättre alternativ?

Tyvärr, så är inte sanningen. Man utför till exempel just nu plågsamma försök, här i Sverige, för att kolla om det kan finnas ännu bättre bantningsdieter. Det plågsamma är hur man tar blodprov, bakom ögat, upp till 21 gånger på samma individ. Och det är konstaterat att det gör ONT. Det är också vetenskapligt konstaterat att det är fullständigt onödigt – det finns bättre metoder.

Dessutom har man ju faktiskt vetat sen början av 1900-talet hur man går ner i vikt. Jag har ärvt en utmärkt bok av min pappa. Funkade för honom på 40-talet och för mig på 70-talet.

protasslistan

Vill du också protestera mot djurförsök? Då kan ditt djur delta i PROTASSLISTAN. Har du inget djur så funkar det ändå (dessutom är vi ju faktiskt också djur). Börja överst med att klicka på hund, människa eller katt.

Vill du skänka pengar till forskning som görs utan att plåga djur? Finns det sån? Ja visst finns det! Stiftelsen Forska utan Djurförsök  arbetar med just detta och på deras sida kan du läsa mycket mer om forskning både med och utan djur. Cancerforskning utan djurförsök till exempel.

Du kan också stötta genom att köpa Vykortboken från Forska utan Djurförsök.

Forska utan djurförsök

Forska utan djurförsök

Tror du fortfarande inte på att det finns onödiga försök? Kolla då här. .

Men vad ska man göra istället? Kolla här vad protester kan leda till! EU kommissionen satsar 280 mkr på att utveckla alternativa metoder!

Det finns bättre alternativ än djurförsök för att lösa cancerns gåta och det går att utveckla ännu fler, om vi ställer upp och protesterar.

 


Det här inlägget postades i Hjälpa andra och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.