Prästens Lilla Flicka

Jag har med stor behållning läst Prästens Lilla Flicka av Susan Casserfelt. Det är en detektivroman som främst utspelar sig i Örnsköldsvik och Stockholm men även tar en sväng till New York.

prästens lilla flicka

prästens lilla flicka

För att inte avslöja för mycket av den spännande handlingen nöjer jag mig med den beskrivning författarinnan lämnar på bokens omslag:

16-åriga Josefin kommer aldrig hem efter sin sånglektion. En skallgång med frivilliga söker efter den kände Modotränarens dotter. Situationen försvåras ytterligare av den snöstorm som lamslår Höga Kusten. Fallet med den försvunna flickan sätter polisstyrkan i Örnsköldsvik på prov. Den oerfarna polisaspiranten Kajsa Nordin inser att ju djupare hon gräver i fallet, desto fler hemligheter verkar det finnas kvar att upptäcka.
Samtidigt dras den kända konstnären Zeta på Mariatorget i Stockholm in i dramat när en ung, utlandsfödd man ringer på hos henne. Mannen är på flykt, men från vad? För excentriska Zeta, just hemkommen från New York i ett desperat försök att rädda sin dalande stjärna, behövs verkligen inga fler problem. Vad har hänt Josefin och vad döljer Prästens lilla flicka?

I boken utvecklas en berättelse vars spänning ökar sida för sida. Frågor får svar och nya frågor ställs när en mycket genomtänkt och välberättad intrig rullas upp. Hat, kärlek i alla dess former (även ruskiga sådana), gamla skuggor, action, spänning, polisarbete, psykologiska profiler: i Prästens Lilla Flicka finns allt.

Personerna är väl gestaltade och jag tycker mig känna dem alla när jag läst om dem, vissa mer än andra naturligtvis. Några frågor/tankar finns kvar när jag slår igen boken och det är ju det som som gör att man minns boken och tänker vidare på personligheterna i den. Det händer mycket i Prästens Lilla Flicka och det är spännande ända till sista sidan, svår att lägga ifrån sig. Jag ser fram emot att få läsa mer om den unga polisaspiranten Kajsa, som var en personlighet jag definitivt fastnade för, i Susan Casserfelts kommande böcker.

En extra orsak att köpa boken är att Susan Casserfelt lämnar 3 kr för varje såld bok till fattiga barns skolgång.


Det här inlägget postades i Blogg, Hjälpa andra, Jag läser och recenserar, Mord och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.