Polar Quest

Jag såg en spännande båt för någon vecka sedan. Mitt i stan, där fartyg inte brukar lägga till, låg en båt med denna intressanta banderoll på sidan. Det är sånt som får mig att stanna, är man författare så är man nyfiken. ”Polar Quest” stod det på banderollen. Hem och googla!

Polar Quest

Polar Quest

 

Landbryggan var utlagd och såg mycket inbjudande ut. Det var svårt att inte gå dit. På kajen vajade vimplar, allt såg så spännande och glatt ut.

Camera

Jodå, det var mycket riktigt en spännande båt. Detta var vad jag fann när jag googlade:

PolarQuest arrangerar expeditionskryssningar med små fartyg i polartrakterna och har anordnat resor sedan 1999. Alla resor bygger på små grupper, nära möten med vilda djur och dramatisk natur samt bekväma sängar och god mat – på några av jordens mest spektakulära platser. Med oss kan du möta Arktis konung isbjörnen på Svalbard eller hundratusentals charmiga pingviner i Antarktis iskrönta värld. Vi vet att nyckeln till en lyckad expedition är kunniga guider. På varje resa tas du omhand av färdledare som har gedigen erfarenhet och som verkligen brinner för polartrakterna. Du behöver inte vara forskare eller atlet för att följa med – våra äventyr är för alla!

Gissa om Lillemor och Torsten, mitt deckarpar, hade velat åka med! De älskar ju resor. Men, vänta, de kanske har följt med båten? Det är väldigt lätt för en romanfigur att smita ombord osedd och jag har faktiskt inte träffat på dem på sista tiden. Jag skriver på deras nästa äventyr men hittills lyser de själva med sin frånvaro i manuskriptet. Så, vem vet, kanske är de på Svalbard? Hoppas i så fall att de tar med skrivarinspiration hem till mig!


Det här inlägget postades i Ditt och Datt på Måfå, Resor och andra länder och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.