Poeter.se skrivartävling för antologi

poeter.se pågår en form av skrivartävling. Det är insamling till en antologi. För att kunna delta måste man vara medlem men medlemskapet är gratis och ordnat med en knapptryckning.

Upplägget är annorlunda och trevligt, så här står det:

För dig som vill deltaga har vi tagit fram följande punkter som är den minsta gemensamma nämnare för alla bidrag. Vi vill att dessa ska hjälpa till att skapa en utmaningen för skribenten samt bidraga till en sammansatt diktsamling.

 

  • Tematik: Mångkultur och antirasism i modern nationalromantisk stil: Välj ett landskap och en geografisk plats tillsammans med en bild eller ett fenomen som är värdefullt för dig.
  • Formen: är fri såtillvida att vi godkänner fri vers, bunden vers  och prosapoesi,  även i kombination med svartvit illustration. (inga brandfacklor eller debattinlägg)
  • Taggar: Dikten kommer att definieras av taggar, dvs enordiga beskrivningar av innehållet eller syftet. Följande är obligatoriska: landsdel, landskap, ort, plats, geografiskt fenomen, värdgrund och de övergripande taggarna mångkultur och antirasism. Till detta kan man välja till valfria taggar som kärlek, identitet, näckrosblad etc.
  • Utöver dessa punkter har vi satt en textgräns på 30 rader och 55 tecken per rad. Rubriken får vara max 20 tecken och kommer presenteras som en tagg om ett ord. Taggarna får max vara 20 st. Ovanstående inkluderar mellanslag och skiljetecken.
  • Ett bidrag per person.

Vi behöver ditt bidrag senast den 9 november 2014. Vilka texter som kommer med i samlingen meddelas i slutet av november månad. Samtliga poeter.se medlemmar är välkomna att bidra.

 

Det här inlägget postades i Skrivartävlingar, Verser och dikter, lyrik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.