Pälsfria fredagen

Idag är det pälsfria fredagen.

Djur är inte kläder! 8 av 10 svenskar är emot minkfarmning.

Företag inser mer och mer att de tappar kunder om de inte är djurvänliga. På Pälsfria listan finns företag som har antagit en pälsfri policy och säljer inte någon form av djurhud som kommer från djur som fötts upp eller jagats och dödats med det huvudsakliga syftet för sin päls. Tillsammans tar de ställning för en pälsfri handel! Och de är många, massor av stora välrenommerade klädföretag har anslutit sig. Heder åt dem, det är där man ska handla.

Men ännu är vi inte i mål. Det finns fortfarande människor som envisas med att stjäla andra varelsers kroppsbehåring. Varelser som inte dödas för köttet utan enbart för att människor ska kunna flå deras skinn och klä sig själva i det. Fram tills dess hålls de i fångenskap i små burar eller fångas i naturen i fruktansvärda slagfällor. Vi som kan njuta av vacker musik och vacker poesi, hur kan vi även njuta av att plåga, döda och stjäla?

Detta är en mink som tvingas leva i en liten bur. Om det istället hade varit en chihuahua, vad hade vi tänkt då? Eller om grannen stängt in sin katt på detta sätt, hela dess liv?

Mink i fångenskap: djur är inte kläder!

Mink i fångenskap

Minkar ska leva i frihet, det är därifrån de kommer. Från Nordamerika från början.

Fri mink

Fri mink

Fri mink

Fri mink

Och inte bara minkar. Små skinndetaljer, bollen på en stickad mössa eller kanten på vinterskorna, kan vara päls från ett djur du inte ens kan föreställa dig. Kanske en katt eller hund.

Djur är inte kläder! Låt oss hjälpas åt att komma ihåg det och att påminna varandra. Vi behöver inte längre klubba ihjäl en björn för att hålla oss varma. Varken på pälsfria fredagen eller någon annan av årets dagar.

Tvättbjörn: djur är inte kläder

Tvättbjörn: djur är inte kläder

Räv: djur är inte kläder

Räv: djur är inte kläder

 

 


Det här inlägget postades i Hjälpa andra och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.