Opponeringsdag på Kreativt skrivande i Växjö

I måndags var det opponeringsdag i Växjö för Kreativs Skrivande III, som jag gått detta läsår. Med mig har jag förstås haft min karaktär Lauritz och den roman jag håller på att skriva.

Linneuniversitetet i Växjö

Linneuniversitetet i Växjö

Vi har varit indelade i grupper, handledare för min grupp är författaren Kate Larsson och gruppmedlemmar är Anita Oscarsson, Mattias Erlandsson, Karin Floryd och Lena Cyréus. Fem i klassen är alldeles lagom när man ska läsa varandras texter. Anita och Mattias har inte haft möjlighet att komma på våra möten (perfekt med distansstudier när man bor utomlands!) så det har varit en liten, mysig grupp som setts tre gånger på termin.

Karin, Kate och Lena

Karin, Kate och Lena

Opponeringen var upplagd så att Lena läst min text, Karin läst Lenas och jag läst Karins. Nästa vecka ska examinatorerna läsa våra texter och avgöra om vi får vår examen eller ej. Men för vår del känns det som om examensdagen redan varit, vi har ju träffats för sista gången och närapå sjungit ”Den blomstertid nu kommer”. Dagen var underbart solig, som en examensdag ska vara och som man minns dem från förr (vare sig de var sådana eller ej). Därför gjorde det inte så mycket att alla tåg stod stilla och att jag fastnade i Hässleholm några timmar extra. Solen sken och tågpersonalen var mycket trevlig. Till slut hittade jag en buss till Ängelholm och kunde ta mig hem den vägen.

Nästa vecka är det dags att sända in till nästa examination. Där är vi inte riktigt lika nära avslut men det är sista inlämningen av ny text. Någon opponeringsdag har det hittills inte talats om på denna kurs men vi har ju hela tiden kommenterat varandras texter ingående och så även inför denna sista inlämning. Kursen heter Att skriva fantasy och går vid samma universitet, Linné i Växjö, men helt på distans. Också den är ett år på halvfart, alltså 30 hp. Här är jag med i gruppen Acererak, ”fröken” heter Cecilia Trenter och gruppmedlemmarna Sara Sundblad, Josef Lindell, Linus Jakobsson och Hanna Kronblad. Denna inlämning ska innehålla 14-17 nyskrivna sidor och tillsammans med de tidigare utgöra en hel och välskriven berättelse. Även om jag har berättelsen klar för mig och har skrivit en del (bland annat på tåg och buss från Kreativt) är det en hel el kvar och långhelgen kommer helt lagom för detta.

Till hösten söker jag andra året av magisterutbildningen i Lund men också Kreativt skrivande IV. Vill ju inte tappa kontakten med klasskamraterna vare sig i Lund eller i Växjö. Vad gör jag om jag kommer in på båda … ?

 

 

Det här inlägget postades i #Blogg52, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Opponeringsdag på Kreativt skrivande i Växjö

 1. John skriver:

  Kanske behöver du detta: Hermione Grainger’s Time Turner ”an authentic recreation” står det, men jag mistänker att den inte funka.
  🙂
  https://www.amazon.com/Noble-Collection-Potter-Hermiones-Turner/dp/B000BVYQAI

  • Eva skriver:

   Tack för tipsen John! Catharina kom på samma tanke så jag fick en av henne för ett par år sedan. Har inte riktigt lyckat få den att fungera ännu men jobbar på det. 🙂 Man kunde ju väntat sig att den ingick i fantasykursen, bland litteraturlistan och annat som måste skaffas, eller att dess användning åtminstone förklarades. Men icke. Kanske går jag kursen på fel skola? Borde jag sökt till Hogvarths? (Men hur ser deras fantasy ut, kan man fråga sig?)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.