Om att komma igång med att skriva

Igår var det slutseminarium i skrivarkursen Att skriva barnlitteratur II. Det har varit ett år som inte liknat vare sig första året eller andra kurser jag gått eftersom vi fått vara mycket självgående. Men responsen både från lärare och kurskamrater har varit fantastiskt bra och med mig i bagaget har jag nu ytterligare två barnboksmanus. Båda lättlästa, den ena för 7-9 år, den andra för 12-13 år.

Kurser kan vara ett sätt att få igång skrivandet. Ett annat sätt kan vara att delta i skrivartävlingar. För mig fungerar bägge mycket bra. Det är ett av skälen till att jag har en sida med skrivartävlingstips och en med utbildningstips.

Ändå är det ofta svårt att komma igång med att skriva. Man sitter liksom fast och får allt möjligt annat gjort istället. Då kan det vara trevligt att läsa Tidningen Skriva för att få nya idéer. I morse började jag dagen med att läsa ”Trimma din skrivrutin” i senaste numret. Mitt på sidan 70 stoppade jag och fick läsa om ett stycke tre gånger. Jodå, det stämde – Skriva tipsar om min tävlingssida! Roligt att den når ut och att jag kan hjälpa några en bit närmare sitt mål.

Ur ”Trimma din skrivrutin” av Frida Windelhed i Tidningen Skriva 3/2023
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Om att komma igång med att skriva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.