Nu har jag checkat in på Linnéuniversitetet

Nu har jag checkat in på Linnéuniversitetet! Kurserna började för ett tag sen men i fredags var det workshop så man fick träffa lärare och elever i Kreativt Skrivande. Inte alla i och för sig men en grupp jag ingår i, ledd av författaren Kate Larsson.

Jag åkte tåg via Hässleholm. Bekvämt, man går på här i byn och slipper byta i Helsingborg. Bara det gör att morgonen startar bra. Dessutom var det strålande solsken!

Byte i Hässleholm på ditresan

Byte i Hässleholm på ditresan

Ankom med stadsbuss till universitetsområdet. Observera den silverfärgade killen som kryper mot samma byggnad som jag ska till.

Linnéuniversitetet. Såna här överraskande statyer fanns här och var.

Linnéuniversitetet. Såna här överraskande statyer fanns här och var.

Lokalerna är mycket moderna.

Lokalerna är mycket moderna.

Lokaler och omgivning skiljer sig markant från Lund. I Växjö ligger universitetsbyggnaderna en bra bit från centrum och är mycket modernare. Kursupplägg, elever och lärare verkar däremot inte vara så annorlunda.

Mysiga studiehörn

Mysiga studiehörn

Jag är mycket glad att jag både sökt och kommit in, nu har romanen om Lauritz kört igång igen efter sommarlovet. Dessutom blir det essäskrivande till denna kursen och till den andra, Fantasy, skall en hel värld skapas.

Byte i Hässleholm på hemresan

Byte i Hässleholm på hemresan

Det blir inte så täta möten, två på hösten och två på våren. Räcker gott med tanke på att jag får sex timmars restid varje dag. Men det är givande att ha ansikten på de andra i gruppen innan responsen börjar. Och att få höra lite om deras texter. I Fantasykursen kör vi möteslöst, fungerar säkert det också.


Det här inlägget postades i Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.