Novelltävling med skräck

Anders Nyman och Björn Flintberg har gått samman, medförande sina erfarenheter, i nya förlaget Popup Publishing och startar verksamheten med en riktigt spännande novelltävling med skräck som tema.

Tänk dig ett hus från 1600-talet. Tänk dig att du får befolka det med skräck. Tänk dig att din berättelse, om den håller måttet, får bo i en antologi med andra berättelser om samma hus.

Själv tycker jag det låter mycket intressant och tänker absolut fundera på en historia!

”På denna grund vi bygga” heter novelltävlingen och här är en del av beskrivningen:

”På denna grund vi bygga” är en novelltävling som handlar om ett hus där berättelser om skräck, thriller och mörk spänning samlas. Vi har skapat ett hus med rötter från 1600-talet och låter dig som deltar skapa din egen berättelse om fasor och mörka ting som hänt huset och dess ägare.

Alla författare får en gemensam beskrivning av ett hus som är centrum för berättelsen. Själva novellen kan utspela sig i husets närhet eller någon annanstans, men huset självt ska vara fokus för berättelsen. Skapa din egen mörka historia om huset vid åsen, där något ont vakat i 400 år. Gemensamma riktlinjer gör att alla ska kunna skriva fritt men ändå respektera varandras historier. Några av er kommer säkert välja andra tidsepoker och det går också bra inom ramen för riktlinjerna.

Novellerna som kommer in bedöms först av förlaget så att de följt reglerna nedan och därefter litterärt av en jury vars beslut kan inte överklagas. De noveller som kvalificerar sig för boken kommer sedan arbetas igenom med redaktör inför publicering. För er som varit med tidigare i ”Bakom Masken” och ”Steampunksagor” är det här en fortsättning där vi höjer nivån ett eller två snäpp, både i ambition, utförande och krav på novellernas litterära höjd.

Resten, inklusive en detaljerad beskrivning av huset, finner du på företagets hemsida.

Kanske vi möts i grinden? Lycka till!

ps: mer tävlingstips här 😉

 


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.