National Novel Writing Month

Nu startar National Novel Writing Month, en hel månads skrivarprojekt. Hittills finns 193.489 anmälda deltagare!

Tanken är att man skriver som bara den under en månad och får ihop en novell. På hemsidan kan man prata med likasinnade och lägga in trådar med frågor etc. Amazon.com har sponsrat projektet och har förstås en del reklam. Får man skrivkramp och vill göra något annat så finns det en shop att handla i. Om man nu tror att texten kommer bättre för att man har rätt T-shirt. Man kan också ta in på Camp Nanowrimo för att få skriva i lugn och ro, effektivt för man behöver inte lägga någon restid på det eftersom campen finns på internet.

Jag gillar detta:

At NaNoWriMo, we provide the support, encouragement, and good old-fashioned kick in the pants you need to write the rough draft of your novel in November.

Man ska skriva 50.000 ord under november månad och tanken är att detta skall få folk över hela världen att komma igång med sitt skrivande. National Novel Writing Month startade 1999 och då var det bara 21 deltagare.

Jag tycker det är en jättekul idé! Vinsten i denna ”tävling” är att man hjälps åt att få tummarna loss och skriva, vinsten är alltså din egen novell. Vad mer kan man önska?


Det här inlägget postades i Ditt och Datt på Måfå, Författa och marknadsföra, Noveller, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.