The Mysterious Affair at Styles

Det finns långa romaner och det finns noveller med bara sju ord. Det finns enorma böcker och det finns pocket. Sen finns det också mindre än pocket. Denna fantastiska utgåva av Agatha Christies ”The Mysterious Affair at Styles” fick jag av dottern nyligen. Boken är bara någon centimeter stor men innehåller den kompletta historien.

The Mysterious Affair at Styles

The Mysterious Affair at Styles

The Mysterious Affair at Styles

The Mysterious Affair at Styles

Det fanns bara detta enda exemplar av denna enda bok. Nu är frågan: vilken bokhylla ska jag placera min dyrgrip i? Jag har funderingar på att sätta en dockskåpsbokhylla i biblioteket, framför hyllmetrarna med Christies övriga verk.

Detta var Agatha Christies första publicerade novell, skriven redan 1916 under första världskriget men publicerad först 1920. Här får Hercule Poirot för första gången lösa ett fall och redan i denna boken är Hastings och kommissarie Japp med på ett hörn.

Boken innehåller en karta över det hus där mordet begås. Den finns, förstås, även med i min minibok.

Speciellt med denna historien är att den utspelar sig under första världskriget och Poirot har precis flytt från Belgien till England. Hastings är bara hemma tillfälligt, sjukskriven och hemsänd från fronten.


Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till The Mysterious Affair at Styles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.