Miami Beach och Coral Castle

Lyxhus med lyxbåtar i Miami Beach

Lyxhus med lyxbåtar i Miami Beach

Sista anhalt på resan var Miami Beach. Kryssningen avslutades i Cape Canaveral, vi hade hyrt en bil och körde söderut till Miami Beach. Hotellet låg fint, med pooler och utgång direkt till en egen strandremsa. Fotot ovan är taget från balkongen.

Återigen en rolig lägenhet. Den hade både huvudingång, med dörrklapp i mässing, och köksingång. På morgonen kunde man hämta tidningen utanför dörren och ett par gånger fick vi post instucken under dörren.

Beachen i Miami Beach

Beachen i Miami Beach

Efter ett par dagars utflykter till shoppingcenter vill vi se något nytt och fann ett ställe som heter Coral Castle.

Coral Castle är en till ytan ganska liten sevärdhet, jämfört med alla enorma utflyktsmål som finns i USA. På parkeringsplatsen stod inte ens tio bilar så det var inte så mycket folk där heller. Men desto personligare och trevligare, vi uppskattade det mycket.

Coral Castle är ett komplett hem, byggt i sten. Rena rama Bedrock! Det uppfördes på 1920-talet av en man från Lettland, Edward Leedskalnin. Han var inte så stor, fotot av honom är i naturlig storlek och Lasse står bredvid som jämförelse.

Ed och Lasse

Ed var förlovad med en flicka, som lämnade honom kvällen före bröllopet. Efter det flyttade han till USA och byggde Coral Castle som ett hem för sig och sin fästmö.

Coral Castle

Coral Castle

Allt i hemmet är byggt av honom, för hand. Han har själv tagit upp stenblocken, som kunde väga 4-9 ton, ur marken och yxat till dem. Han arbetade på nätterna och på 20 talet var den mark han köpt för 12 dollar omgiven av skog. På dagarna visade han upp stället för att få lite pengar till mat. Ingen var någonsin lyckats ta reda på hur han bar sig åt.

I hans hem fanns allt. Både klocka och teleskop, byggt helt i sten.

Klockan, som visar tiden exakt

Klockan, som visar tiden exakt

Teleskopet

Teleskopet

Det som inte är av sten har han tillverkat av delar han plockat från en gammal bil, tex tryckkokaren som hänger i en kedja över spisen.

Ugnen

Ugnen

Här fanns sovrum med sängar, även en liten barnsäng, matsalsmöbler, vardagsrumsmöbler, badrum och mycket mer. Dörrar fanns förstås, det var svängdörrar av sten.

Sängarna

Sängarna

En av många stolar, de flesta är gungstolar

En av många stolar, de flesta är gungstolar

Brunnen. Trappan ner i vattnet fungerade även som kylskåp.

Brunnen. Trappan ner i vattnet fungerade även som kylskåp.

Badkaret

Badkaret

Men flickan han väntade på kom aldrig, Ed fick bo här själv.

Vi däremot får åka hem och tackar för denna gången!

 


Det här inlägget postades i Research, Resor och andra länder och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.