Mecenat

Det finns vissa fördelar med livet som student. Yngre personer, med studiebidrag, får automatiskt CSN kortet som ger möjlighet till lägre priser här och var. En legitimation som visar att man är student. Men nu är man ju inte längre en ”yngre person” utom på insidan. Inga problem! Jag har skaffat ett trevligt kort som heter Mecenat och som erbjuder många studentrabatter och annat trevligt. Både i Sverige och utomlands. Det verkar vara Mecenat som administrerar alla kort, oavsett om de kommer pga CSN eller man själv måste ansöka.

Jag fick inte bara kortet utan också en mängd erbjudanden. Jag har numera tex bytt mitt ICA-kort till ICA student. Har det gratis så länge jag studerar, minst 2 år. ICA hade laddat mitt kort med 100 kr samt massor av gratisprodukter. Tack för det!

Mecenatkort är lätt att skaffa. Så snart utbildningen startat ber man skolan om ett intyg att man studerar. Passa på att be om minst tre för det behövs även för att få studentrabatt på tågkortet (flera hundra per månad för min del), Unionens studieersättning (om man är medlem där) och för att ansöka om stipendier.

Sen går man in på Mecenats hemsida.  Här är det lite knepigt att hitta rätt ställe. Sidan heter lustigt nog ”Var är mitt kort”, inte första stället man letar på när man för första gången ska beställa ett kort. Ungefär mitt på den långa sidan hittar men denna text och där klickar man på ”kontaktformulär”. Fyller i, scannar intyget och bifogar samt skickar iväg allt elektroniskt.

Vuxenstuderande utan studiestöd – skicka studieintyg till Mecenat
Skicka ett studieintyg till oss som visar att du uppfyller kriterierna. Studieintyg eller motsvarande kan du få av din skola. Enklast är det om du bifogar intyget i vårt kontaktformulär, då svarar vi dig på e-post när kortet är på beställt. Det går även bra att posta till Mecenat, Box 11215, 40425 Göteborg. Räkna med att kortet tar ca 3 veckor.

 

 


Det här inlägget postades i Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mecenat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.