Manus till Föreningen Arbetarskrivares antologi

Föreningen Arbetarskrivare fyller 25 år i år. Bland medlemmarna finns både etablerade författare och nya skribenter.

Föreningen samlar berättelser, både positiva och negativa, om verkligheten inom arbetslivet. Den ger ut tidningen Klass fyra gånger om året och därutöver ett nyhetsbrev. Dessutom kommer ibland antologier. 2014 gav Föreningen Arbetarskrivare ut ”Det arbetande folket” och 2016 är det dags för nästa antologi. Till den samlar man nu texter. För att delta måste man vara medlem i föreningen, det kostar 200:-/år.

De som antas till Föreningen Arbetarskrivares antologi får inte någon ersättning men troligen möjlighet att köpa böcker för att sälja vidare. Det är en inte helt ovanlig modell som faktiskt inte alls är så dum. Det ger först och främst äran av att bli utvald och publicerad. Det ger också möjlighet att utan några stora investeringar kunna delta på t.ex. bokmässor. Man kan naturligtvis välja att istället vänta på att de stora bokjättarna hör av sig och frågar om de får publicera ens texter men sanningen är väl att den chansen ökar om man syns ute, med bra texter. Och att texten är bra är ett krav för att bli utvald till antologin.

Så varför inte skicka in ett manus till Föreningen Arbetarskrivares antologi? Läser följande på hemsidan:

Dags för ny antologi

Nu börjar arbetet med en ny antologi, som ska komma ut i juni 2016. Som medlem i Arbetarskrivare har du möjlighet att bli publicerad i föreningens antologier.  Vi söker främst texter till ett framtidstema som vi kallar  ”Efter oss”.  Vi är intresserade av att lyfta tankar om ett annat samhälle, om en annan ordning, värld. Vad vi lämnar vidare till kommande generationer. Givetvis utifrån de klyftor och orättvisor som vuxit kraftigt och sprängt vårt samhälle i bitar.

Även om vi gärna ser texter utifrån temat utesluter vi inte bra texter om samtiden. Skribenterna får gärna skriva om positiva saker och yrkesstolthet, men inte heller det är tvingande. Vi välkomnar särskilt bidrag från skribenter med andra erfarenheter än infödda svenskars. Betydelsefullt skulle vara att få med litterära berättelser som skildrar migranternas rättslösa situation, något som DN nyligen skrivit om. En tanke till vi skickar med er är texter som berör yttrandefrihet. Vi har en förhoppning om att kunna lansera kommande antologi vid ABF:s riksdagar där temat är ”Ordet fritt”.

Redaktör är som tidigare Victor Estby. Stoppdatum blir 1 november men skicka gärna ditt material tidigare så underlättar det för redaktören och ökar dina möjligheter att få med ditt material. Max 10 A4-sidor per person totalt oavsett om man skickar en text eller flera. Gärna 1,5 radavstånd, Times New Roman, 12 punkter.  Paginerade sidor och att dokumenten märks med skribentens namn. Mejla Worddokument, inget handskrivet eller per papperspost och inga pdf:er eller inklistrat i mejlet-jox. Mejla till:  victor@victorestby.se och skriv: ”Arbetarskrivarnas antologi” i ämnesraden.

loggaarbetarskrivarew

Det här inlägget postades i Noveller och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.