Kattens Dag

Idag och imorgon firas Kattens Dag. Kattens Dag firas varje år, sedan trettioett år, första helgen i advent. Det slår mig vilken väl vald helg det är för vår del, det är den dag vår katt Missan nedkom med ungar, alla barnens födelsedag. Det var många år sedan nu, inte 31 men säkert 20.

Min första barnbok, Vitt och Kallt, sa Bonnie Katt, är tillägnad katter i nöd och just på kattens dag kan vi väl skänka dem en extra tanke. Varför inte en slant också, det är många som har det svårt nu inför vinter. Sommarkatter som lämnats vind för våg och som behöver få komma in i ett varmt och tryggt hem. Vi har tre såna killar och de är helt underbara. Även skygga Stinaponken som, mot alla odds, nu är kelig till tusen.

Kattkommando Syd

Kattkommando Syd

Kattkommande Syd hjälper behövande katter och de behöver vår hjälp extra mycket nu. Det finns mycket man kan göra som privatperson, både genom att stötta ekonomiskt och genom att stötta med sitt arbete eller att bli stödhem för en katt.

Vi har valt att bli KKS-vänner, för en hundralapp om året, att köpa almanackan (en sådan ska man ju ändå ha, varför inte med söta katter) och att skicka en slant varje månad. Ja, och så har vi ju tagit hand om killarna – Stinaponken, Putte och Gunnar – men de är familjemedlemmar nu.

Hjälp katterna att fira Kattens Dag!


Det här inlägget postades i Djur, Hjälpa andra, KKS (Kattkommando Syd) och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.