Kan Cawelti hjälpa mig?

Jag behöver skriva om min deckare, det blivande examensarbetet till LUFS. Har hamnat för djupt i karaktärerna. Jag kände det på mig, som om jag skriver två böcker i en och de är inte kompatibla med varandra. En pusseldeckare kan nog inte hamna för djupt i alla karaktärers inre. Det känns lite sorgligt för jag är väldigt nöjd med det jag skrivit. Utöver då att det inte är en deckare.

Jag beställde ett par böcker via Amazon för att få hjälp. Den ena av dem har kommit nu. Den heter ”Adventure, Mystery and Romance” av John G Cawelti. Den är skriven och utgiven 1976. Även den andra boken är från denna tid (1977) och fanns inte längre att få tag i. Därför beställde jag bägge från Amazon, även om Cawelti faktiskt fortfarande fanns att beställa på Adlibris.

Nu är frågan när jag ska hinna läsa… Traven med allt som ska läsas (och som jag vill läsa) växer. Jag har en del framför mig på skrivbordet och en del ligger på hyllan bakom mig. Flytta dem till biblioteket vågar jag inte, då kommer de att lägga sig bekvämt tillrätta i hyllorna, tala lite med sina grannar och sedan luta sig bakåt med slutna pärmar så att jag inte hittar dem.

 


Det här inlägget postades i Facklitteratur, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.