Jullov?

Jag går bara en skrivarkurs i år: Att skriva barnlitteratur II vid Linnéuniversitetet. Andra året skiljer sig markant från det första. Bland annat är det mycket självständigare än år ett; vi ser inte mycket till av handledarna.

Höstterminen pågår någon vecka till innan vårterminen börjar. Just nu är det, antar jag, jullov. Det märks dock inte eftersom vi under detta år har få (men svåra) uppgifter, ytterst marginell lärarkontakt via kursens sida och inga zoom-möten över huvud taget. På gott och ont, antar jag. Klasskamraterna finns ju där fortfarande och vi håller kontakt via facebook. Men det blir alltså inte någon skillnad när lovet infaller.

Tyvärr hade inte min hjärna riktigt fattat det. Därför blev det nyligen panik i tomteverkstaden när det uppdagades att två av höstterminens uppgifter ännu återstod. Igår var det inlämning av en essä om att skriva om det som är tabu. På fredag infaller deadline för höstterminens läsrapport. 4-5 sidor akademisk text med referenssystem enligt Harvard samt därutöver referenslistor och källförteckning. Utöver sjutton verk med facklitteratur ingår 1000 sidor skönlitteratur.

Tråkigt men nyttigt att gå tillbaka och titta på sina anteckningar och reflektera över vilken betydelse de lästa böckerna haft för skrivandet. Hur som helst är det obligatoriskt.

Så varför sitter jag här och bloggar? I samband med årsskiften gör man bokslut, så även i skrivandet. Det är en sysselsättning god som någon under ett jullov!

Önskar alla, med och utan jullov, en trevlig trettonhelg!


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jullov?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.