Intervju

Det finns en intervju inlagd på Skrivarsidan nu också.

Intervju: Eva Ullerud, vinnare i novelltävlingen 2014

Eva Ullerud

Eva Ullerud

Den klassiska frågan, hur känns det? Fantastiskt roligt, detta är vad som inspirerar till fortsatt skrivande!

Berätta lite om din bakgrund som författare: Jag är medlem i Sveriges Författarförbund och har tidigare skrivit ett par deckare och en barnbok samt är med i en novellantologi. Men man kan alltid bli bättre och därför läser jag just nu en tvåårig kandidatutbildning (120 poäng) vid Lunds Universitets Författarskola.

Vad inspirerar dig? Uppskattning, som den jag fått nu, av SkrivarSidan och den jag får av läsare. Människor inspirerar mig, det är fantastiskt att lyssna på människor och sätta sig in i deras världar. När det gäller mina pusseldeckare får jag erkänna att jag inspireras av tänkbara händelser. Jag ser en plats, kanske en liten undanskymd skrubb, och tänker “där skulle man kunna gömma någonting …”.

Vad är bakgrunden till novellen? För mig är det ofta så att jag vaknar med en tanke, kanske en första mening eller en titel. Sen börjar jag fundera “vad skulle hända om … ” och så var det även i detta fall.

Vad skriver du just nu? Jag har precis avslutat en ny barnbok, håller på att skriva en pusseldeckare och parallellt med det skriver jag noveller och essäer. Jag väntar också på ett extra fint hedersuppdrag; vi är 46 författare inom BULT (Barn- och Ungdomssektionen inom Sveriges Författarförbund) som ska handskriva varsin sida i en barnbok. Boken har redan sålts till förmån för Musikhjälpen 2013 “Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet”.

Till sist, varför deltog du i SkrivarSidans novelltävling? Det kändes som en intressant och seriös sida och även novelltävlingen kändes mycket seriös.

Iréne S Räisänen, SkrivarSidans redaktion


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Intervju

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.