Hotell Mylinge

Har du hört talas om Hotell Mylinge? Det hade inte jag heller men tack vare biblioteket på skolan ska jag få reda på vad som händer. Biblioteket har haft gallring och först sålt böcker för 10 kr st. Nu ligger det allra sista kvar på bordet. Det osäljbara. För vem vill ha 30 år gamla utredningar om förväntade skolutbildning – för 20 år sen? Fullt med inbundna utredningar av alla de slag ligger där och jag tänker på allt arbete som lagts ner och undrar om någon, någonsin velat läsa dem. Det som nu ligger kvar bortskänkes.

Men så mitt i högen hittar jag en bok med denna intressanta baksida:

Någonstans i Småland ligger Hotell Mylinge. Ett gammalt kråkslott med stora, hemlighetsfulla utrymmen. Det är november, hotellet är stängt för reparation. Men det är inte tomt. Det omaka värdparet och den fasta personalen bor där. Och det kommer gäster, ovanliga hotellgäster. I den isolerade miljön uppstår spänningar, både erotiska och psykologiska. Det inträffar egendomliga olyckstillbud och till slut ett förbryllande dödsfall. Och det mest överraskande är lösningen på de många gåtorna.

Visst låter det som en typiskt bra novemberbok? En sån där framför brasan bok som man ser fram emot? Synd att framför brasan dagarna är så få. Trots att det finns såväl dagar som brasa och böcker är kombinationen ofta utslagen av framför datorn dagarna…

 


Det här inlägget postades i Bibliotek, Blogg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.