Domäner, hemsida och webbhotell – en egen fascinerande värld

För ett år sedan gick jag en kurs i programmet WordPress, med målet att bygga min egen hemsida.  Det gick bra (så underbart det känns när man kan bocka av att man gjort det man förutsatt sig istället för allt annat som alltid kommer i vägen!). Jag hade redan innan ett par domännamn placerade i webbhotell hos Ballou. Det var en gammal lösning för min redovisningsbyrå, som hade en mycket enkel hemsida, också tillverkad av mig själv med de få kunskaper jag besatt vid den tiden.

I samband med bygget av ny hemsida blev det nya domännamn och nya webbhotell. Först one.com och sedan, när jag fått tänka efter, Loopia. Nu får jag därför se till att säga upp och flytta för det är ju onödigt dyrt att hyra rum för sina domäner på flera hotell, de kan gott dela sviten hos Loopia. En svit är det verkligen, samma pris oavsett antal domäner, hemsidor, mailadresser. Så länge jag håller mig under 5GB. Jag höll på att spräcka den budgeten väldigt tidigt, hade ingen aning om att bilderna måste förminskas för att inte ta enorm plats. Men man lär sig efterhand.

WordPress är jag mycket nöjd med. Perfekt program om man vill kunna göra mycket men utan att vara programmerare! Saknas något så finns det tillägg att lägga in.

Sen gäller det att få besökare och där har jag installerat en SEO (search engine optimization). Också ett tillägg som man snabbt laddar ner. Med hjälp av den får jag inte bara statistik över antalet besökare utan jag får förslag på vartenda blogginlägg jag skriver hur jag skall ändra för att google skall tycka om det!

Besökstoppen är ett annat sätt, finns säkert många sådana grupper där man kan gå med för att synas. Tack vare underbara vänner och arbetskamrater vann jag veckans tävling och min hemsida hamnade högst upp på sidan, med ökad chans till besökare! Tack och kram till er alla!!!

Det räcker inte med att vara författare, man måste också vara marknadsförare. Men tänk vilka fördelar vi har nu för tiden! Man skriver på datorn, kan lätt ändra och skicka, och man marknadsför sig på internet. Fantastiska möjligheter!


Det här inlägget postades i Författa och marknadsföra och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.