Författares Sommarmöte

För en vecka sedan var jag på en mycket trevlig sammankomst. Det var Författarcentrum Syd som höll ”Författares Sommarmöte” på Fredriksdals friluftsmuseum i Helsingborg.

En fin upplevelse av mer än ett skäl:

Mötets innehåll, naturligtvis: min klasskamrat från Författarskolan vid Lunds Universitet, Barbro Blomberg, talade om inspirationen till sin senaste bok Fånga ljuset och Sölve Dahlgren berättade mycket intressant om utveckling inom bokbranschen.

Sölve Dahlgren talar om utvecklingen på bokmarknaden
Barbro Blomberg berättar om sin bok Fånga ljuset

Att efter denna tid få träffa så mycket folk. Både gamla och nya vänner. Vi var – hör och häpna – ett trettital. Massor alltså! Tänk att man när detta började avbokade sig från en föreställning med flera tusen personer …

Barbro Blomberg, Ángela Garcia och Lars Hansare minglar

Vädret var strålande och vi satt bekvämt i Fredriksdals nya utomhus-konferensrum. Skyddade av ett tak och med höga häckar som vägg.

I tältet

Alla som ville fick fem minuter att berätta eller läsa ur egen bok. Det var givande och roligt att få blandade genrer.

Tahlia Pollack och Tora Greve, som var en av de som berättade om sin bok.

Att återse Fredriksdal som vi brukar besöka minst en gång varje sommar men inte sett på på ett par år. Perfekt plats för en heldagssammankomst eftersom det finns så mycket att se, både ute och inne.

Många valde att gå till grafiska muséet. Intressant och mycket passande för en grupp författare. Jag såg att magasinet för en gångs skull hade öppet och eftersom jag redan varit på Grafiska smet jag istället in där. Skrämdes genast av två begravningsvagnar. En liten handdragen från Sta Maria mentalsjukhus. Kändes så sorglig. Personalen bytte allid om tid om till rena kläder för att hedra den döde stod det. (th på bilden, med en vit träkista på)

Magasinet bjuder på inspiration för dystopi, gotik och skräck

En pampig hästdriven. Helt svart. Efter användning leddes hästarna tre varv runt vagnen för att inte drabbas av onda andar. Jag försökte känna efter hur det skulle vara att se den i drift. Med en anhörigs kista på. Tanken att själv forslas på den. Det gav rysande skräckkänslor, inte minst om det varit en anhörig. Som om den omgavs av en mur, vaktades av Döden själv. Till och med där den stor nu, på magasinet bland cyklar och barnvagnar. (tv på bilden).

Madeleine Brandin, Peter Winai och Barbro Blomberg vid lunchens fiskpaket.

Och sist men inte minst var måltiderna på Trädgårdskaféet både läckra och en trevlig möjlighet att tala med ännu fler.

Kvällens räksmörgås: Taliah Pollack, jag, Anna Alsmark och Ragnar Ahlström Söderling.

Tack Författarcentrum Syd, i synnerhet Anna, Jakob, Thalia och Ángela, för en riktigt fin heldag på Författares Sommarmöte!


Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.