Fakturera utan F-skatt?

När man precis kört igång, skriver sina första böcker eller vad man nu sysslar med, och saknar f-skattsedel kan man stöta på patrull. Hur fakturera utan F-skatt? Det kan man inte. Ett alternativ är att bli anställd. Men det är inte säkert att den du gör arbetet till är beredd att anställa dig. Hur skriver man förresten ett anställningsavtal som innebär ersättning för en bok som redan är skriven, ett arbete som är utfört och som kanske ska generera royalty under ett par år?

Själv valde jag att starta eget direkt men så hade jag också heltid och mer därtill från dag ett. Om man inte har det? Och om det är en stor apparat att börja bokföra etc?

Jo, det finns faktiskt företag som åtar sig att anställa dig för den tid som behövs, om det så bara är fem minuter. Ett som jag har stött på genom kunders kunder heter Frilansfinans och vad jag sett har det fungerat bra. Jag har i och för sig endast sett det från den sida som mottar deras faktura och som på detta sätt slipper anställa den F-skattelösa.


Det här inlägget postades i Ett eget företag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.