EP:s novelltävling

För barn och unga i Enköpingstrakten startar nu Enköpingspostens årliga novelltävling. Exakt ålder på deltagarna och längd på novellen framgår inte men 26 april är deadline. Vilken utomordentlig startchans för unga författarämnen! Genom att tävlingsområdet är begränsat så är chansen att synas och att vinna desto större. Så här står det i Enköpingsposten:

Nu startar EP:s novelltävling

Nu är det dags att vässa pennorna, gnugga geniknölarna och låta fantasin flöda. EP:s novelltävling är här och årets jury väntar med spänning på inskickade bidrag att sätta tänderna i.

EP:s novelltävling föddes 2003, alltså för 15 år sedan. Det har varit en tävling för skrivglada barn och unga som engagerat många genom åren. Nu är det dags att sätta nya berättelser på pränt.

Förra årets vinnare Josephine Dinehages berättelse om skräck, saknad och kärlek fick juryn på fall. Ida Bjurström och Spencer Strandh som var EP:s jury förra året var överens om att det var en gripande berättelse där man inte vill släppa taget. Då sade Ida Bjurström om juryarbetet: ”Det har varit som att skrapa en trisslott varje gång jag lyft upp en ny novell”.

Juryn som kommer att läsa och bedöma årets bidrag är Åsa Thollander som är bibliotekarie i Bålsta och Mattias Käck som är bibliotekarie i Enköping.

De ser fram emot att få läsa årets inskickade bidrag och hoppas att det kommer in många berättelser som griper tag och överraskar.

En novelltävling är ett bra sätt att stimulera barn och unga i att skriva och berätta, hävdar de båda jurymedlemmarna.

Vad tycker du är en bra novell, Åsa?

– Den ska gripa tag, sedan måste det finnas någon form av originalitet – något som sticker ut över mängden. Det måste även finnas en berättarglädje.

Mattias, vad vill du att en bra novell ska innehålla?

– Det är helheten som är viktig. Språk och dramaturgi är avgörande i all form av författande. Sedan vill jag som läsare bli överraskad, jag hoppas att få läsa något oväntat.

Vill du vara med? Så här går det till:

Skriv din novell, du avgör själv vad den ska handla om. Skriv hellre kort än långt.

För att din novell ska delta i tävlingen måste du göra detta:

I slutet av novellen skriver du ditt namn, ålder, adress, telefonnummer och klass/skola.

Bifoga ditt tävlingsbidrag i ett mail till: novellen@eposten.se  senast 26 april.

Bifoga också ett porträttfoto av dig själv. Om din novell publiceras kommer fotot att publiceras.

Skriv ditt namn även i själva mailet.

Skicka endast en novell per mail.

 

 


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.