Drömresearch Orlando

Jag har varit på mitt livs drömresa. Lillemor följde förstås med, hon gör research medan jag roar mig med familjen.

Vi flög med KLM via Amsterdam och New York till Orlando och bodde i en enorm svit på ett lägenhetshotell. Nej, vi hade inte valt dyrt, tvärtom. Antar att det är normal standard i USA? Tre stora sovrum, tre badrum, fyra teveapparater, fyra telefoner, diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare. Precis vad man behöver om man är tre personer. Från balkongen kunde vi se Disneys kvällsfyrverkerier och det fanns ett lockande poolområde.

Vad man mer behöver är en bil. Det hade vi däremot inte. Avstånden i Orlando är inte stora, de är enorma. Detta ledde till en oväntad brist på mat i vårt komplett utrustade kök. Frukost ingick men någon middagsrestaurang fanns inte. Kunde ni inte ta taxi då? Jo, det kunde vi. Men det var en taxiresa på uppemot en timme, vilket kändes väl häftigt för att köpa mjölk.

Vi bokade genast in våra fyra dagar med två dagar på Disney World och två dagar på Universal Studios. Kanske var att ta i men så blev det. Man tog shuttelbus dit och tillbaka.

Första dagen blev det besök på Universal. Shopping på Diagongränden! Jag är nu stolt innehavare av en bok som bits, man får ju tänka på att fylla på biblioteket. Och Dobbe, han ska också få bo där. Mycket, mycket fint uppbyggt. Alla med barnasinnet i behåll som kommer till Orlando borde besöka Universals Harry Potter värld. Utanför Universal fanns – mat! Vi köpte take away och tog med till hotellet.

Kings Cross

Kings Cross

Hogwart Expressen

Hogwart Expressen

Bertie Botts godis

Bertie Botts godis

Hogsmeade

Hogsmeade

Hogwarts

Hogwarts

Trollkarlscaper

Trollkarlscaper

Gringotts bank

Gringotts bank

Ollivanders trollstavar

Ollivanders trollstavar

Den farliga Boken

Den farliga Boken

Runt vårt hotell var djurlivet rikt. Massor av små ödlor, en amadillo (bältdjur) och en kväll satt en groda på den lodräta väggen på vår balkong. På fjärde våningen. Inte riktigt samma sort som vi har hemma. Vid dammarna stod varningsskyltar, ”Gå inte ner i vattnet. Alla vattendrag i Kalifornien har krokodiler och ormar.” En morgon stack en svans upp ur en soptunna vid poolen. Hans min när han tittade upp och såg mig var obetalda, det är första gången jag lyckats med konststycket att överraska en katt.

Spansk mossa

Spansk mossa

Ekorre

Ekorre

Fåglar i Disney World

Fåglar i Disney World

 

Dag två och tre viktes för Disney World. Spökhuset och allt annat skoj. Det är förstås större än anläggningen i Paris men inte riktigt lika bra, tyckte vi. Praktfullt smyckat för Halloween dock och Dr Seuss värld gillade jag. Ni vet, elefanten Horton, Grinchen och Katten i Hatten.

Disney World firar Halloween

Disney World firar Halloween

 Jul mitt i värmen i Universal Studios

Jul mitt i värmen i Universal Studios

Dr Seuss växter

Dr Seuss växter

Dr Seuss bokhandel

Dr Seuss bokhandel

Utanför Disneyworld fanns inte några take away restauranger och matställen inne på Disney hade inte heller samma standard på i Paris. Det var mer typ snabbmatställen och hamburgare med läsk är inte vad jag ser fram emot till kvällsmat på semestern. Hellre brödlös än rådlös brukar man väl säga men helst ingendera delen. Ytorna är enorma, man får räkna en och en halv timme bara för transporten med snabbtåg inne i parken från den yta i parken där man är till den yta där bussarna går. Man kan alltså köra i flera timmar för att ta sig rakt igenom parken. Ofattbart.

Så vad gör man nu? Shutteln går om ett par timmar och sen är vi tillbaka på hotellet. Här finns massor av bussar, alla Disneyhotellen har också shuttlebus. Man tar en buss till ett Disneyhotell, äter i deras restaurang, tar bussen tillbaka och sedan vår buss hem! Det blev deras New Orleans hotell vi hamnade på och där fanns även en liten butik. Perfekt!

Dag fyra var vi tillbaka på Universal, tog tåget till Hogsmeade från stationen i London i närheten av Diagongränden. Ombord på det röda ångtåget satt man i en kupé och kunde njuta av äkta HP landskap genom fönstret samtidigt som man genom de frostade glasen mot tågkorridoren hörde bokens karaktärer gå förbi och såg deras skuggor. Otroligt fint gjort.

Här finns allt. Man köper inte sin troll stav, sin skolcape eller sitt Bertie Botts godis i någon souveniraffär. Nej, alla affärerna finns uppbyggda med seriöst arbetande, och för respektive plats klädd, personal som hjälper till att prova ut rätt trollstav, cape etc och alla affärer från böckerna finns på plats. Att även besökarna går omkring i trollkarlscape med trollstav i handen gör det ändå verkligare. Inne på Gringotts bank kan man åka i tunnlarna, berg och dalbana förstås, och ovanpå kupolen sitter den frisläppta draken och sprutar eld då och då.

 Smart servicelösning hos Bubba Gump. Vänd skylten så stannar omgående någon ur personalen.

Smart servicelösning hos Bubba Gump. Vänd skylten så stannar omgående någon ur personalen.

 Nostalgi hos Bubba Gump

Nostalgi hos Bubba Gump

I morgon åker vi vidare på resan – mot Karibien!


Det här inlägget postades i Ditt och Datt på Måfå, Djur, Fantasy/Science fiction/Skräck, Författa och marknadsföra, Research, Resor och andra länder och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Drömresearch Orlando

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.