Drömresearch 3: Jamaica

På min sextioårsdag vaknar jag på Jamaica. Det är en underbar, varm dag – såklart. Det är det nog alltid här.

Jamaica

Jamaica

Idag ska vi på en lång utflykt. Båten har fått lägga till i en annan hamn på grund av en tropisk storm och utflyktsbussarna får köra längre än väntat. Men så länge det är utflykter arrangerade i samarbete med båten är det lugnt, då väntar den tills man är tillbaka.

Första anhalten är simma med delfiner. Det var oväntat och beklagligt att det var fångade delfiner, vi trodde de var fria som de delfiner vi sett och simmat med i Thailand. Men vi fullföljer ändå, klagar dock i båtens enkät på att deras CSR (Corporate Social Responsibility, att man som företag ser till att inte djur, människor och natur behandlas illa) lämnar lite i övrigt att önska. Delfiner är underbara djur som borde få vara fria och själva välja när de vill umgås.

Delfinistruktörer

Delfinistruktörer

I flytväst

I flytväst

Delfinpuss på födelsedagen

Delfinpuss på födelsedagen

Eva o delfin 1

Eva o delfin 1

Catharina o delfin 2

Catharina o delfin 2

Catharina o delfin 1

Catharina o delfin 1

Efter delfinerna var det lunch. Kyckling kryddad med jerk, jag har förstås med en flaska hem.

Jerk-kryddad kyckling

Jerk-kryddad kyckling

 

Delfinerna var lätt. Efter dem blir det svårt. Vem kunde tro att det var ett SÅNT vattenfall man skulle klättra uppför??? Visst är det väl mest pensionärer som åker på kryssning?

Dunns River Falls

Dunns River Falls

Dunns River Falls

Dunns River Falls

Dunns River Falls är halt och strömt och … inte lätt. Vi har en film på hur inte lätt det är. OCH där fanns spindlar. Stora, randiga. Vi hade en liknande erfarenhet i Thailand, grottan med den lilla vita elefanten om någon varit där? Ni vet, sånt som man aldrig nånsin tänker göra om men tycker är OK att ha gjort en gång. Kanske rentav trevligt, så där efteråt. Dessa bilder föreställer inte oss. De är plockade från nätet. Man fotograferar inte medan man klättrar, en man förlorade sina skor och en dam skar upp benet.

Nåja, det finns ju en del att se fram emot i hytten. Champagne, blommor, en ovanligt läcker chokladtårta och presenter. Såna som inte är tunga att ta med. De allra finaste halsband från Lasse och Catharina, födelsedagsbok från Dr Seuss m.m. Skål!

Tårta, blommor och champagne

Tårta, blommor och champagne

Väldigt god, choklad med choklad ...

Väldigt god, choklad med choklad …

Och sen är det middag i restaurangen. Med uppvaktning. En till tårta, vanilj denna gång, som räckte till alla runt bordet. Den bars fram av alla kyparna och bossen i restaurangen. De sjöng och det visade sig att vår huvudkypare hade rena opera-rösten. Jag har det på en liten filmsnutt, bordsgrannen mitt emot var alert. En riktigt festlig 60 års dag! Jag tror att Lillemor kanske tänker fira 70 här, tyckte hon nämnde något om det.

Uppvaktning i restaurangen

Uppvaktning i restaurangen

Tårta i restaurangen

Tårta i restaurangen

I morgon ska vi lägga till på Haiti.


Det här inlägget postades i Research, Resor och andra länder och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.