Drapatävling

Vet du vad en drapatävling är? Det visste inte jag heller förrän jag fann en sådan idag.

En drapa är en kort novell. Den ska vara på exakt 100 ord. På engelska heter den drabble och det är från England den kommer. på 80-talet uppfanns drapan på University of Brighton. Innan dess fanns ordet också men då betydde det en fornnordisk skaldedikt från 1.000-talet.

Nåväl, den drapatävling som pågår nu, 12-30/4, handlar inte om forntiden utan om framtiden. Den arrangeras av Catahya, som är en ideell förening för fantastik-fans. Det är gratis att bli medlem och medlemskaps krävs för att delta i tävlingen. Jag hade aldrig tidigare hört talas om föreningen, trots att den funnits i vart fall som hemsida i många år. Ansökte genast om medlemskap, alltid kan man få lite tips och idéer och kontakt med likasinnade.

Så här står det på Catahyas hemsida om drapatävlingen:

Novelltävling: Drapa om framtiden

Dags att återuppliva den catahyanska traditionen drapatävling! En drapa är en mininovell på exakt 100 ord och eftersom vi nyss har förnyat oss här är temat “framtid”.

Tema: Framtid.

Längd: 100 ord + titel.

Hur? Du deltar i tävlingen genom att posta din novell här på Catahya i kategorin “Framtidsdrapa”. (Du behöver vara inloggad för att posta noveller.)

Deadline: 30 april.

Första pris är en bok. (Och äran, såklart.)

Juryn består av Vinter och Isblad.

Lycka till!

pst: här är fler skrivartävlingar 🙂


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.