Dissociation – en antologi

Har du erfarenhet av dissociation och vill medverka i en antologi? I så fall är det dags att börja skriva snabbt!

Linnéa Regnlund samlar just nu in material till en antologi som beräknas komma ut i sommar. Men tiden är kort: senast 15/1 ska noveller eller vad du nu vill bidra med vara inne.

Kravet för att delta är att du upplevt dissociation. Dissociation, vad är det? Jag googlade och fann:

Dissociation beskriver ett psykologiskt tillstånd där en individ i någon grad eller aspekt avskärmar sig från sina upplevelser. Det kan ske genom att individen hanterar konflikter eller påfrestningar genom mentalt undvikande som manifesterar sig i ett sammanbrott av vanligtvis integrerade funktioner som mental närvaro, medvetande, minne, perception och motorik. Svår dissociation är dels ett symtom vid akut stressreaktion, dissociativa störningar, borderline personlighetsstörningeller posttraumatisk stress, dels ett tecken på en mer permanent psykisk störning. 

Här följer reglerna:

Det här gäller om du vill skicka in en eller flera texter till antologin

Du som skriver ska ha egna erfarenheter av dissociation som anknyter till ett eller flera av de teman som antologin ska innehålla.
Du väljer själv om du vill skriva en eller flera texter, och om du vill att de ska handla om ett eller flera av bokens teman.
Varje text ska ha en rubrik, och det ska anges vilket/vilka namn som ska stå som författare till texten i boken. Det ska också vid varje text stå vilket tema du tänkt att texten handlar om.
Sammanlagt kan du skicka in text på max 40 000 tecken (inklusive blanksteg). (Det går också bra att skicka in mindre.)

Det är inte ok att namnge personer som begått övergrepp eller andra olagliga handlingar, eller beskriva dem på ett sätt så de går att identifiera. (Jag har ingen möjlighet att kontrollera om de är dömda och inte juridiska kunskaper nog för att avgöra var gränsen för förtal finns, därför kan det inte vara ok.)

När det handlar om triggande beskrivningar är de ok, men texter i boken kan markeras med triggervarning så den som inte orkar läsa kan hoppa över dem.

Texterna ska skickas till antologiprojektet@gmail.com.
De ska skickas från en e-postadress där jag kan nå dig tills arbetet med boken är färdigt.
Texterna ska skickas som ett word- eller libreofficedokument (obs ett dokument per person även om det är flera texter.
Texterna måste ha kommit in senast den 15 januari 2019.

Som tack för ditt bidrag kan du få ett presentkort, det kommer bli på minst 200 kr. Vill du ha det så behöver jag att du anger vilket av följande du vill ha:

Jag behöver också att du anger ditt personnummer. Jag kommer bara använda det för att lämna in uppgifter om inkomst till skatteverket. Obs. Även om du skickar in både bild och text till boken kan du bara få ett presentkort.

Bokens teman hittar du här.

Checklista:

  • Är du säker på att du inte vill jobba mer med din text/ dina texter?
  • Har du kollat så texten inte är för lång?
  • Har du angett rubrik för texten?
  • Har du angett tema för texten?
  • Har du angett författarnamn för texten?
  • Är texten i ett word- eller libreofficedokument?
  • Har du en e-postadress som du är säker på att du kommer ha kvar hela 2019?
  • Har du valt presentkort och skrivit det i ditt mail?
  • Har du skrivit ditt personnummer i mailet?
  • Har du kommit ihåg att lägga till textfilen som en bilaga i mailet?

Då kan du skicka iväg mailet med din text.

Information till dig som vill vara anonym:

Det är helt ok att använda en anonym e-postadress.
Du behöver inte uppge ditt riktiga namn varken i boken eller till mig. Vill du kan du heta Anonym i boken, men kanske känns det bättre med ett påhittat namn?

Skriv inte ditt namn eller någon annan information som kan identifiera dig i word- eller libreofficedokumentet, eftersom jag kommer skicka det till andra för korrläsning o dyl.
Det är bara jag (Linnéa) som läser mailen, så ingen annan kommer få tillgång till information du skriver i mail till antologiprojektet@gmail.com.

Du kan tyvärr inte få något presentkort om du vill vara anonym även inför mig, eftersom jag har skyldighet att skicka kontrolluppgifter till Skatteverket.

Vill du identifiera dig på något annat sätt än med personnummer så var snäll och kontakta skatteverket och kontrollera vilka möjligheter som finns (det gäller kontrolluppgifter för inkomst), och maila sen mig och berätta hur du vill identifiera dig.

 

 


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.