Antagningsbesked!

Det är kö till inloggningen på Antagning.se nu. Detta är ju dagen för alla antagningsbesked till höstens kurser.

Men kötiden var kort och sen kom glädjebeskedet: jag har kommit in på alla mina förstahandsval. Så långt poängen räckte vill säga, man får läsa max 45 hp/termin. Men det räcker ganska långt, det är 1,5 heltidsstudier. När man läser på distans räcker det dessutom runt hela Sverige. På önskelistan stod:

 • Att skriva barnlitteratur (Linné)
 • Att skriva filmmanus (Linné)
 • Det kusliga i film och konst (Karlstad)
 • Gotiska berättelser (Örebro)
 • Hund och katteologi (Uppsala)

De fyra översta rymdes inom 45 hp. Men jag kom också på reservplats till SLUs Hund och katteologi. Vill jag ha kvar den så måste, om jag fattat det hela rätt, någon av de andra strykas. Inte nu men om jag kommer in. Och den som då stryks är inte den jag valt att offra. Detta tål att tänka på och den tiden gav mig Antagning.se helt oombedd. Man får bara vara inne i denna gottebutiken en kort stund just nu, pga köbildningen. Efter 1,5 coronaår med begränsningar i fysiska butiker känns det fullt naturligt. Man vill inte trängas.

En vecka har jag på mig att fundera över dagens antagningsbesked. Och att glädjas åt hösten!


Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Antagningsbesked!

 1. Tora Greve skriver:

  Mitt råd är att du tar det du redan har fått, och skippar kattologin i år. De andra kurserna tycks ha något sammanhang, åtminstone tre av dem är relaterade till skräck.

 2. Eva Ullerud skriver:

  Du har kanske rätt. Det är skrivande i alla utom kattologin och skräck i flera av dem. Men så svårt att tacka nej till något! Kanske tacka ja till allt och låta slumpen avgöra? Tur att de har en gräns för vad man kan antas till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.