Den tunna hinnan

Jag har haft glädjen att läsa Astrid Ahlbergs fjärde bok i serien om Ön: Den tunna hinnan. Tidigare delar heter Porten, Delad identitet och Kvinnan med silverhåret. Den tunna hinnan syftar på vad som finns mellan världarna, som några kan lyckas ta sig igenom. Berättelsen bygger vidare på tidigare berättelser vad gäller miljön, vi får återigen möte de silverhåriga och Allas Moder, men den är samtidigt helt fristående med nya karaktärer.

Den tunna hinnan

Den tunna hinnan

Tre spännande berättelser varvas och vi får lära känna Sanna, Maron och Leira som finns i olika världar. Alla tre är lika intressanta och väl beskrivna, alla har problem som efter hand ökar och alla tre har samma egenskap. En egenskap som kan vara fruktad i en miljö, naturlig i en annan och i en tredje kanske man inte ens tror på den. Berättelsen stegras och liksom med seriens tidigare böcker är det mycket svårt att lägga den ifrån sig. Författarens kunskaper om djur skymtar när vi lär känna den lilla tiken Senta, som visar sig vara en riktig hjälte, och hingsten Månstråle.

Kan som sagt njutas utan att man läst de tidigare men jag skulle tro att den som börjar med denna bok gärna går tillbaka till del ett, två och tre i väntan på femman. För femman väntar jag definitivt på med tanke på cliffhangern i bokens slut. Vad kommer nu att hända på Ön?

Den tunna hinnan är en fullt värdig efterföljare till de tidigare böckerna om ön. Jag kan bara säga: läs och njut!


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck, Jag läser och recenserar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.