Dags att söka

Vi är nu mitt i ansökningsperioden till höstens högskoleutbildningar och jag kan som vanligt inte låta bli. I år har Författarskolan vid Lunds Universitet utökat med ett andra magisterår. Mycket frestande. Under “sabbatsåret” som uppkom i vacuumet efter det första magisteråret läser jag Kreativt skrivande III och Fantasyskrivande vid Linnéuniversitetet. I höst har de Kreativt skrivande IV och V. Också frestande. Och kursen i att skriva barnböcker.

Smartast hade kanske varit att bara söka till Linné, som ju är på distans, och spara Lund till pensionen. Men vem har sagt att man måste vara smart? Mina klasskamrater söker kanske redan nu och dem vill jag ju inte missa. Faktiskt vet jag att i alla fall två av mina bästa vänner just nu plitar på ansökningarna. Det avgör saken: LUFS hamnar på första plats och Linné på andra och tredje.

Ansökan är inte helt lätt. Till Linné ska man sända en text, det klarar jag. Men till Lund är det fem sidor projektbeskrivning som ska levereras med ansökan. Nu förväntas att man blickar mot konstnärlig forskning. Det blir en utmaning. Men, som sagt, vännerna söker också. Jag har mina systrar med mig, som Sister Sledge sjöng, och det känns alltid lättare att vara flera.

Oavsett vilken kurs jag kommer in på (om jag nu kommer in över huvud taget, det kan man absolut inte ta för givet, konkurrensen är hård) kommer jag att fortsätta skriva på berättelsen om Lauritz. Jag vill att den ska vara något så när färdig till hans nittioårsdag i november.

Det här inlägget postades i #Blogg52 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dags att söka

  1. John skriver:

    Jag försöker säger att du är “spoiled for choice” och upptäck att jag inte kan översättningen. Google tycker att du har “svårt att välja” – som är sant, men det är inte precis det uttrycket betyder. Jag bör gå en kurs själv om svenska ordspråk och uttryck. När jag pensioneras kanske.
    🙂

    • Eva skriver:

      Ah pensioneras, ja tänk vad vi kan göra då! Inga svåra val om kurser då inte, man kan gå alla! Om du ska gå en kurs i svenska uttryck så behöver jag definitivt gå en i engelska uttryck för detta har jag aldrig hört förr. Kan det betyda att man har för många val, bortskämd med val? Stämmer i så fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.